Frisse kip met kerrie & Griekse yoghurt
Frisse kip met kerrie & Griekse yoghurt
741kcal Per persoon
46g Eiwitten
70g Kh
30g Vetten
11g Vezels
Ingrediënten
- 70 gram zilvervliesrijst
- 2 theelepels kerriepoeder (4 g)
- 125 ml Griekse yoghurt (10% vet)
- 125 gram kipfilet
- 250 gram sugar snaps
- 1 eetlepel geraspte kokos (8 g)
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
Zo maak je dit recept
- Bereid de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Meng in een kommetje het kerriepoeder met de yoghurt. Voeg naar smaak peper en zout toe.
- Strijk de kipfilet rondom in met de helft van het yoghurtsausje. Schep de rest van het yoghurtsausje in een bakje en zet even apart.
- Kook de sugarsnaps volgens de bereidingswijze op de verpakking gaar.
- Rooster in een droge koekenpan de kokos goudbruin. Schep de kokos op een bordje.
- Verwarm de olie in een koekenpan en bak de kipfilet met de aanhangende yoghurtmarinade in 15 minuten gaar en bruin.
- Verdeel de kip met sugarsnaps in een diepe kom. Strooi de kokos erover en geef de rest van het yoghurtsausje erbij. Serveer met de rijst.
Tip van FitChef
Gebruik ook eens kruiden als kurkuma of cayennepeper voor extra pit.