Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Romige boerenkool-courgette soep met bacon

  • 20 minuten
  • 1 persoon
Romige boerenkool-courgette soep met bacon
368kcal Per persoon
Eiwitten
18g Eiwitten
Kh
22g Kh
Vetten
23g Vetten
Vezels
10g Vezels

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teen knoflook (5 g)
  • ½ rode peper
  • 1 courgette
  • ½ eetlepel (olijf)olie (5 ml)
  • ½ theelepel komijnpoeder (1 g)
  • 150 gram boerenkool (diepvries)
  • 75 ml kokosmelk
  • 1 blokje groentebouillon
  • 4 plakken bacon
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Snipper de ui en snijd het teentje knoflook fijn. Verwijder de zaadlijst van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de courgette in blokjes.
  2. Verwarm de olie in een soeppan. Fruit hierin de ui, knoflook en rode peper 2 minuten. Voeg de courgetteblokjes en de komijn toe aan de pan. Bak dit een minuutje mee. Voeg vervolgens 200 ml water samen met de boerenkool, kokosmelk en het groentebouillonblokje toe.
  3. Breng aan de kook en laat dan op middelhoog vuur 15 minuten pruttelen. Pureer de soep glad met een staafmixer.
  4. Leg de plakjes bacon ondertussen in een droge koekenpan en bak deze 2 minuten aan beide kanten krokant. Laat uitlekken op een keukenpapiertje. Snijd de bacon vervolgens in stukjes.
  5. Schenk de soep in een grote kom, strooi de snippers bacon eroverheen en breng naar wens op smaak wat met peper.

Benodigdheden:

  • Staafmixer

Tip van FitChef

Vervang de bacon eens door geroosterde poompoenpitten.