Nieuw!
Romige boerenkool-courgette soep met bacon
Romige boerenkool-courgette soep met bacon
368kcal Per persoon
18g Eiwitten
22g Kh
23g Vetten
10g Vezels
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teen knoflook (5 g)
- ½ rode peper
- 1 courgette
- ½ eetlepel (olijf)olie (5 ml)
- ½ theelepel komijnpoeder (1 g)
- 150 gram boerenkool (diepvries)
- 75 ml kokosmelk
- 1 blokje groentebouillon
- 4 plakken bacon
Zo maak je dit recept
- Snipper de ui en snijd het teentje knoflook fijn. Verwijder de zaadlijst van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de courgette in blokjes.
- Verwarm de olie in een soeppan. Fruit hierin de ui, knoflook en rode peper 2 minuten. Voeg de courgetteblokjes en de komijn toe aan de pan. Bak dit een minuutje mee. Voeg vervolgens 200 ml water samen met de boerenkool, kokosmelk en het groentebouillonblokje toe.
- Breng aan de kook en laat dan op middelhoog vuur 15 minuten pruttelen. Pureer de soep glad met een staafmixer.
- Leg de plakjes bacon ondertussen in een droge koekenpan en bak deze 2 minuten aan beide kanten krokant. Laat uitlekken op een keukenpapiertje. Snijd de bacon vervolgens in stukjes.
- Schenk de soep in een grote kom, strooi de snippers bacon eroverheen en breng naar wens op smaak wat met peper.
Benodigdheden:
- Staafmixer
Tip van FitChef
Vervang de bacon eens door geroosterde poompoenpitten.