Nieuw!
Bloemkool-venkelsoep met gebakken champignons
Bloemkool-venkelsoep met gebakken champignons
434kcal Per persoon
19g Eiwitten
49g Kh
18g Vetten
25g Vezels
Ingrediënten
- 1 venkelknol
- 1 ui
- 1 teen knoflook (5 g)
- 100 gram kikkererwten, uit blik
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- 200 gram bloemkoolroosjes
- 1 blokje groentebouillon
- 125 gram champignons
- 1 theelepel tijm, gedroogd (2 g)
Zo maak je dit recept
- Was de venkel, snijd een plakje van de onderkant en snijd de stelen eraf. Snijd de venkel doormidden, verwijder de harde kern en snijd de venkel in reepjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Spoel de kikkererwten in een vergiet af met koud water en laat uitlekken.
- Verwarm de helft van de olie in een soeppan. Fruit de ui en de knoflook 2 minuten in de pan. Voeg de venkel toe aan de pan en bak 2 minuten mee. Doe de bloemkoolroosjes in de pan samen met het bouillonblokje en 350 ml water. Breng aan de kook en laat dit 15 minuten zachtjes koken. Voeg in de laatste 5 minuten de kikkererwten toe aan de pan.
- Maak ondertussen de champignons schoon en snijd deze in plakjes.
- Verwarm de andere helft van de olie in een koekenpan. Doe de champignons in de pan en kruid met de tijm en wat peper en zout. Bak tot de champignons goudbruin kleuren.
- Pureer de soep met een staafmixer.
- Schenk de soep in een kom en schep de champignons erop.
Benodigdheden:
- Staafmixer
Tip van FitChef
Bestrooi de bloemkool-venkelsoep met Parmezaanse kaas en verse tijm.