Nieuw!
Romige kippensoep met tortellini
Romige kippensoep met tortellini
668kcal Per persoon
48g Eiwitten
68g Kh
23g Vetten
11g Vezels
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teen knoflook (5 g)
- 75 gram wortel
- 1 prei
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 1 snufje chilipoeder (1 g)
- 1 blokje kippenbouillon
- 125 gram kipfilet
- 80 gram tortellini
- 200 gram bloemkoolroosjes
- 50 ml kookzuivel
Zo maak je dit recept
- Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn.
- Was de wortel en snijd deze in plakjes. Snijd de prei in halve ringen, spoel in een vergiet af met water en laat uitlekken.
- Verwarm de olie in een soeppan, voeg de ui en knoflook toe en fruit 2 minuten. Voeg de wortel, prei en chilipoeder toe en bak dit 1 minuut mee.
- Voeg 500 ml kokend water met het bouillonblokje toe aan de pan. Leg de kipfilet in zijn geheel in de pan en laat deze meekoken met de soep. Voeg na 3 minuten koken de tortellini en bloemkoolroosjes toe en kook het geheel nog zo’n 13 minuten.
- Haal vervolgens de kipfilet met een vork uit de pan en trek de kip met twee vorken in stukjes uit elkaar. Voeg de kip samen met de kookzuivel weer toe aan de soep. Roer door, verwarm nog even mee en zet het vuur dan uit.
- Serveer de kippensoep in een grote kom. Breng op smaak met peper en zout.
Tip van FitChef
Garneer deze romige kippensoep met verse groene kruiden als bieslook, oregano of peterselie.