Nieuw!
Noedelsoep met groene asperges, radijs & falafel
Noedelsoep met groene asperges, radijs & falafel
642kcal Per persoon
23g Eiwitten
84g Kh
24g Vetten
17g Vezels
Ingrediënten
- 1 cm gember (7 g)
- 1 teen knoflook (5 g)
- 200 gram groene aspergepunten (diepvries)
- 5 radijsjes
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- ½ blokje groentebouillon
- 1 eetlepel sojasaus (10 ml)
- 1 theelepel sambal (5 g)
- 1 theelepel honing (8 g)
- 1 portie woknoedels
- 100 gram tuinerwten (diepvries)
- 5 falafel balletjes
Zo maak je dit recept
- Rasp het plakje gember en pers het teentje knoflook. Halveer de asperges en snijd de radijsjes in vieren.
- Verwarm de helft van de olie in een soeppan. Fruit hierin de knoflook en gember 2 minuten. Voeg de asperges en radijsjes toe en bak 3 minuten mee. Voeg 350 ml water toe aan de pan samen met het groentebouillonblokje, de sojasaus, sambal en honing. Roer door elkaar en breng het geheel aan de kook. Voeg de woknoedels en tuinerwten toe aan de soep en kook dit 3 minuten mee.
- Verhit ondertussen de andere helft van de olie in een koekenpan en bak de falafel rondom bruin.
- Serveer de soep in een grote kom en leg de falafel erbij. Breng naar wens de soep nog op smaak met wat peper.
Tip van FitChef
Serveer deze noedelsoep met verse koriander, taugé en/of limoensap