Spaghetti carbonara met krokante kipreepjes

Premium

Start met je eerste weekmenu!

Geef aan wat je wil bereiken.
  • 15 minuten
  • 2 personen
661kcal Per persoon
Eiwit
56g Eiwit
Koolhydraten
52g Koolhydraten
Vet
23g Vet
Voedingsvezel
8g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 150 gram spaghetti (volkoren)
  • 300 gram kipfiletreepjes
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel verse oregano
  • 1 snufje nootmuskaat
  • 12 stuk cherry tomaten
  • 25 gram Parmezaanse kaas
  • 2 stuk ei
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Kook de spaghetti in een pan met ruim kokend water met wat zout in 10-12 minuten beetgaar.
  3. Schep de kipreepjes om met 1 eetlepel olijfolie, een snufje versgeraspte nootmuskaat, zout en versgemalen peper. Bak de kipreepjes in een hete koekenpan op hoog vuur al omscheppend in 8-10 minuten knapperig bruin en gaar.
  4. Schep de cherrytomaatjes in een bakblik om met 1 eetlepel olijfolie, oregano en wat zout en versgemalen peper. Schuif ze onder een hete grill en verwarm ze 4-6 minuten tot de velletjes openspringen.
  5. Rasp de Parmezaanse kaas. Klop in een kom de eieren los met Parmezaanse kaas, versgemalen peper, nootmuskaat en een soepopscheplepel pastakookvocht.
  6. Laat de spaghetti even uitlekken in een vergiet. Doe terug in de pan en roer het eimengsel erdoor.
  7. Verwarm de spaghetti met ei al roerend op zacht vuur tot het eimengsel bindt tot een lekkere saus. 
  8. Schep de spaghetti met saus in warme diepe pasta borden en verdeel de kipreepjes met geroosterde cherry tomaatjes erover.