Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Pasta met tonijn, kappertjes & olijven

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Pasta met tonijn, kappertjes & olijven
709kcal Per persoon
Eiwit
58g Eiwit
Koolhydraten
83g Koolhydraten
Vet
16g Vet
Voedingsvezel
16g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 100 gram penne, volkoren
  • 1 courgette
  • 1 sjalotje
  • 3 tomaten
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 6 zwarte olijven
  • 160 gram tonijn uit blik, in water
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Vang een kopje kookvocht op bij het afgieten. 
  2. Snijd de courgette in blokjes en snipper de sjalot. Snijd de tomaten in blokjes.
  3. Verwarm de olie en fruit de tomaatblokjes, kappertjes en sjalot 2 minuten op zacht vuur. Voeg de courgette toe aan de tomatensaus en bak nog 4 minuten totdat de courgette gaar is. Voeg de olijven en de tonijn toe en warm nog even mee. 
  4. Schep de penne door de saus en voeg eventueel een scheutje kookvocht toe wanneer het geheel te droog is. Breng op smaak met peper en zout.

Tip van FitChef

Garneer de pasta met verse basilicum en oregano.