Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Tortellini met kipgehakt, spinazie & champignons

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Tortellini met kipgehakt, spinazie & champignons
818kcal Per persoon
Eiwitten
45g Eiwitten
Kh
61g Kh
Vetten
44g Vetten
Vezels
8g Vezels

Ingrediënten

  • 80 gram tortellini
  • 100 gram champignons
  • 25 gram mozzarella
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 125 gram kipgehakt
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden, gedroogd (4 g)
  • 1 eetlepel tomatenpuree (20 g)
  • 150 gram tomatenblokjes
  • 1 eetlepel balsamicoazijn (15 ml)
  • 100 gram spinazie
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Breng een pan met water aan de kook. Voeg de tortellini toe en kook in zo’n 14 minuten gaar.
  2. Maak de champignons schoon en snijd in vieren. Snijd de mozzarella in plakjes.
  3. Verwarm de olie in een pan. Voeg het kipgehakt toe aan de pan samen met de Italiaanse kruiden. Rul dit zo’n 4 minuten. Voeg vervolgens de champignons toe aan het gehakt en bak dit 4 minuten mee. Bak de tomatenpuree een minuutje mee.
  4. Roer de tomatenblokjes en balsamico azijn door de pan en laat het geheel op laag vuur 4 minuten pruttelen. Voeg de spinazie toe aan de pan en roer dit door de saus tot het is geslonken.
  5. Roer de afgegoten tortellini door de saus. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Serveer de tortellini op een bord en leg de plakjes mozzarella er overheen.

Tip van FitChef

Bestrooi de tortellini met lekker veel verse basilicum.