Nieuw!
Tortellini met kipgehakt, spinazie & champignons
Tortellini met kipgehakt, spinazie & champignons
818kcal Per persoon
45g Eiwitten
61g Kh
44g Vetten
8g Vezels
Ingrediënten
- 80 gram tortellini
- 100 gram champignons
- 25 gram mozzarella
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 125 gram kipgehakt
- 2 theelepels Italiaanse kruiden, gedroogd (4 g)
- 1 eetlepel tomatenpuree (20 g)
- 150 gram tomatenblokjes
- 1 eetlepel balsamicoazijn (15 ml)
- 100 gram spinazie
Zo maak je dit recept
- Breng een pan met water aan de kook. Voeg de tortellini toe en kook in zo’n 14 minuten gaar.
- Maak de champignons schoon en snijd in vieren. Snijd de mozzarella in plakjes.
- Verwarm de olie in een pan. Voeg het kipgehakt toe aan de pan samen met de Italiaanse kruiden. Rul dit zo’n 4 minuten. Voeg vervolgens de champignons toe aan het gehakt en bak dit 4 minuten mee. Bak de tomatenpuree een minuutje mee.
- Roer de tomatenblokjes en balsamico azijn door de pan en laat het geheel op laag vuur 4 minuten pruttelen. Voeg de spinazie toe aan de pan en roer dit door de saus tot het is geslonken.
- Roer de afgegoten tortellini door de saus. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de tortellini op een bord en leg de plakjes mozzarella er overheen.
Tip van FitChef
Bestrooi de tortellini met lekker veel verse basilicum.