Nieuw!
Stracciatella yoghurt met kersen & geroosterde havermout
Stracciatella yoghurt met kersen & geroosterde havermout
582kcal Per persoon
16g Eiwitten
44g Kh
38g Vetten
5g Vezels
Ingrediënten
- 75 gram kersen (diepvries)
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 25 gram havermout
- ½ eetlepel honing (10 g)
- 1 snufje kaneel (1 g)
- 5 gram pure chocolade, 75% cacao
- 250 ml Griekse yoghurt (10% vet)
Zo maak je dit recept
- Haal de kersen uit de vriezer en laat in een schaaltje ontdooien.
- Verwarm de olie in een pan en voeg de havermout, honing en kaneel toe. Rooster de havermout 3 minuten op middelhoog vuur. Laat vervolgens een beetje afkoelen.
- Hak ondertussen de chocolade fijn en roer dit door de yoghurt. Doe de helft van de yoghurt in een schaaltje, doe hier de helft van de kersen over en herhaal dit.
- Verdeel tot slot de geroosterde havermout over de stracciatellayoghurt.
Tip van FitChef
Je kunt de kersen in een pannetje of de magnetron even kort verwarmen zodat deze sneller ontdooien.