Tartaar met paprikasaus & zoete aardappel

Premium

Start met je eerste weekmenu!

  • 20 minuten
  • 1 persoon
677kcal Per persoon
Eiwit
30g Eiwit
Koolhydraten
84g Koolhydraten
Vet
24g Vet
Voedingsvezel
18g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 250 gram zoete aardappel
  • 200 gram sperziebonen, diepvries
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1.5 eetlepel (olijf)olie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel oregano, gedroogd
  • 100 ml tomatensap
  • 1 rundertartaar
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je het

  1. Boen de zoete aardappel met water en snijd in blokjes. Kook de blokjes in een pan met 3 cm kokend water in 8-10 minuten beetgaar.
  2. Bereid de sperziebonen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking
  3. Snipper de ui en snijd de paprika in kleine blokjes.
  4. Verwarm de helft van de olie in een kleine pan en bak de ui en paprika 2-3 minuten tot ze zacht zijn. Strooi er paprikapoeder, oregano en wat zout en peper over en schenk het tomatensap erbij. Laat het paprikamengsel afgedekt 4-6 minuten zachtjes koken tot de paprika gaar is.
  5. Wrijf het vlees in met de rest van de olie en bak het in een droge koekenpan in 4-6 minuten mooi bruin en van binnen rosé.
  6. Pureer intussen het paprikamengsel met de staafmixer tot een lekkere saus.
  7. Schep de saus over het vlees en geef de zoete aardappel en sperziebonen erbij.

Benodigdheden

  • Staafmixer

Tip van FitChef

Heb je geen staafmixer? Schep het paprikamengsel zonder te pureren over het vlees.