Tartaar met paprikasaus & zoete aardappel

Premium

Start met je eerste weekmenu!

Geef aan wat je wil bereiken.
  • 20 minuten
  • 1 persoon
621kcal Per persoon
Eiwit
28g Eiwit
Koolhydraten
72g Koolhydraten
Vet
20g Vet
Voedingsvezel
14g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 200 gram zoete aardappel
  • 150 gram sperziebonen
  • 1 stuk ui
  • 1 stuk rode paprika
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel oregano (gedroogd)
  • 100 milliliter tomatensap
  • 1 stuk rundertartaar
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je het

  1. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Kook de blokjes in een pan met 3 cm kokend water in 8-10 minuten beetgaar.
  2. Kook ook de sperziebonen in een pan met ruim kokend water met wat zout in 8-10 minuten gaar.
  3. Snipper de ui en snijd de paprika in kleine blokjes.
  4. Verwarm de helft van de olijfolie in een kleine pan en bak de ui en paprika 2-3 minuten tot ze zacht zijn. Strooi er paprikapoeder, oregano en wat zout en peper over en schenk het tomatensap erbij. Laat het paprikamengsel afgedekt 4-6 minuten zachtjes koken tot de paprika gaar is.
  5. Wrijf het vlees in met de rest van de olijfolie en bak het in een droge koekenpan in 4-6 minuten mooi bruin en van binnen rosé.
  6. Pureer intussen het paprikamengsel met de staafmixer tot een lekkere saus. Schep de saus over het vlees en geef de zoete aardappel en sperziebonen erbij.

Benodigdheden

  • Staafmixer

Tip van FitChef

Heb je geen staafmixer? Schep het paprikamengsel zonder te pureren over het vlees.