Kabeljauw met broccoli & aardappelpuree
Kabeljauw met broccoli & aardappelpuree
424kcal Per persoon
31g Eiwitten
53g Kh
10g Vetten
12g Vezels
Ingrediënten
- 1 kabeljauwfilet (diepvries) (à ca. 100 g)
- 250 gram aardappelen, iets kruimig
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 225 gram broccoliroosjes (diepvries)
- 25 ml halfvolle yoghurt
Zo maak je dit recept
- Ontdooi de vis volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Schil de aardappels en snijd ze in kleine blokjes. Kook de aardappelblokjes in een pan met 3 cm water en wat zout in 10 minuten gaar.
- Wrijf de kabeljauw in met zout en versgemalen peper. Verwarm de olie in een koekenpan en bak de kabeljauwfilet in 8-10 minuten bruin en net gaar.
- Kook de broccoliroosjes in een pan met ruim water met wat zout in 4-6 minuten beetgaar.
- Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Roer ze met de yoghurt tot een smeuïge puree en breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de kabeljauw met de broccoli en aardappelpuree.
Tip van FitChef
1. Vervang de kabeljauw ook eens door een stukje zalm.
2. Roer een beetje fijngehakte of geperste knoflook door de aardappelpuree of bak het samen met de broccoli voor een extra kick.