Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Kabeljauw met broccoli & aardappelpuree

  • 20 minuten
  • 1 persoon
Kabeljauw met broccoli & aardappelpuree
444kcal Per persoon
Eiwit
30g Eiwit
Koolhydraten
56g Koolhydraten
Vet
11g Vet
Voedingsvezel
11g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 1 kabeljauwfilet (diepvries) (à ca. 100 g)
  • 200 gram aardappelen, iets kruimig
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 1 broccoli
  • 25 ml halfvolle yoghurt
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Ontdooi de vis volgens de aanwijzingen op de verpakking. 
  2. Schil de aardappels en snijd ze in kleine blokjes. Kook de aardappelblokjes in een pan met 3 cm water en wat zout in 10 minuten gaar. 
  3. Wrijf de kabeljauw in met zout en versgemalen peper. Verwarm de olie in een koekenpan en bak de kabeljauwfilet in 8-10 minuten bruin en net gaar. 
  4. Snijd de roosjes van de broccolistronk. Schil de stronk en snijd ook in blokjes. Kook de broccoli in een pan met ruim water met wat zout in 4-6 minuten beetgaar. 
  5. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Roer ze met de yoghurt tot een smeuïge puree en breng op smaak met zout en peper. 
  6. Serveer de kabeljauw met de broccoli en aardappelpuree.

Tip van FitChef

Ook lekker om de kabeljauw in een plakje rauwe ham te wikkelen en vervolgens te bakken.