Kabeljauw met broccoli & aardappelpuree
Kabeljauw met broccoli & aardappelpuree
424kcal Per persoon
31g Eiwitten
53g Kh
10g Vetten
12g Vezels
Ingrediënten
- 1 kabeljauwfilet (diepvries) (à ca. 100 g)
- 250 gram aardappelen, iets kruimig
- 1 eetlepel (olijf)olie
- 225 gram broccoliroosjes (diepvries)
- 25 ml halfvolle yoghurt
Zo maak je dit recept
- Ontdooi de vis volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Schil de aardappels en snijd ze in kleine blokjes. Kook de aardappelblokjes in een pan met 3 cm water en wat zout in 10 minuten gaar.
- Wrijf de kabeljauw in met zout en versgemalen peper. Verwarm de olie in een koekenpan en bak de kabeljauwfilet in 8-10 minuten bruin en net gaar.
- Kook de broccoliroosjes in een pan met ruim water met wat zout in 4-6 minuten beetgaar.
- Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Roer ze met de yoghurt tot een smeuïge puree en breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de kabeljauw met de broccoli en aardappelpuree.
Tip van FitChef
Vervang de kabeljauw ook eens door een stukje zalm.