Eiwitrijke roerbak met prei

Premium

Start met je eerste weekmenu!

  • 20 minuten
  • 1 persoon
498kcal Per persoon
Eiwit
29g Eiwit
Koolhydraten
45g Koolhydraten
Vet
22g Vet
Voedingsvezel
6g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 1 prei
  • 200 gram aardappelen, iets kruimig
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 1 ei
  • 40 gram geraspte kaas, 30+
  • 60 gram magere kwark
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Snijd de prei in ringen.
  2. Schil de aardappels en snijd in stukjes. Kook ze in water met wat zout in 15 minuten gaar.
  3. Verwarm de olie in een koekenpan en roerbak de prei 5 minuten op matig vuur. Breng op smaak met peper en zout. Breek het ei boven de prei en bestrooi met geraspte kaas. Zet de deksel schuin op de pan totdat het ei gaar is.
  4. Giet de aardappels af en vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappels tot een grove puree. Meng de kwark erdoor en voeg eventueel een scheutje kookvocht toe als de puree te droog is. Breng op smaak met wat peper en zout.
  5. Serveer de roerbak van prei met de aardappelpuree.

Benodigdheden

  • Stamper

Tip van FitChef

Rasp ook eens verse nootmuskaat over je gerecht voor een extra intense smaak.