Tuinbonensoep met garnalen
Tuinbonensoep met garnalen
210kcal Per persoon
26g Eiwit
12g Koolhydraten
7g Vet
11g Voedingsvezel
Ingrediënten
- 100 gram cocktail garnalen (diepvries)
- 2 bosuitjes
- 450 gram tuinbonen (diepvries)
- 1 blokje kruidenbouillon
- 1 eetlepel (olijf)olie
- 1,5 eetlepel dragon, vers
- 4 eetlepels cottage cheese
Deze tuinbonensoep met garnalen is verfijnd als voorgerecht en lekker vullend als lunch.
Zo maak je dit recept
- Ontdooi de garnalen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Breng 1 liter water in een waterkoker aan de kook.
- Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes.
- Overgiet de tuinbonen met de helft van het kokend water – hierdoor ontdooien ze snel – en laat ze uitlekken.
- Verkruimel het bouillonblokje boven een kom en roer de rest van het kokende water erdoor.
- Snijd met een puntig mesje de grijze velletjes in en duw de helder groene boontjes eruit.
- Verwarm de olie in een soeppan en fruit de bosuitjes 1 minuut. Schep de groene tuinboontjes en 1 eetlepel dragon erdoor. Roerbak 1 minuut. Schenk de bouillon erbij en laat 5 minuten zachtjes koken.
- Pureer alles met de staafmixer tot een mooi gladde, lichtgebonden soep.
- Serveer de soep in twee diepe borden en schep de cottage cheese in het midden. Verdeel de garnalen met de rest van de dragon erover.
Benodigdheden
- Staafmixer
Tip van FitChef
Heb je liever een vegan tuinbonensoep? Neem dan plantaardige room en vervang de garnalen door fijngehakte noten.