⏰ Tijdelijk 42% korting op jaarabonnement!

10d18u57m27s

Tuinbonensoep met garnalen

Premium

Start met je eerste weekmenu!

  • 20 minuten
  • 2 personen
210kcal Per persoon
Eiwit
26g Eiwit
Koolhydraten
12g Koolhydraten
Vet
7g Vet
Voedingsvezel
11g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 100 gram cocktail garnalen (diepvries)
  • 2 bosuitjes
  • 450 gram tuinbonen (diepvries)
  • 1 blokje kruidenbouillon
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 1,5 eetlepel dragon, vers
  • 4 eetlepels cottage cheese
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

Deze tuinbonensoep met garnalen is verfijnd als voorgerecht en lekker vullend als lunch.

  1. Ontdooi de garnalen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Breng 1 liter water in een waterkoker aan de kook.
  3. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes.
  4. Overgiet de tuinbonen met de helft van het kokend water – hierdoor ontdooien ze snel – en laat ze uitlekken.
  5. Verkruimel het bouillonblokje boven een kom en roer de rest van het kokende water erdoor.
  6. Snijd met een puntig mesje de grijze velletjes in en duw de helder groene boontjes eruit.
  7. Verwarm de olie in een soeppan en fruit de bosuitjes 1 minuut. Schep de groene tuinboontjes en 1 eetlepel dragon erdoor. Roerbak 1 minuut. Schenk de bouillon erbij en laat 5 minuten zachtjes koken.
  8. Pureer alles met de staafmixer tot een mooi gladde, lichtgebonden soep.
  9. Serveer de soep in twee diepe borden en schep de cottage cheese in het midden. Verdeel de garnalen met de rest van de dragon erover.

Benodigdheden

  • Staafmixer

Tip van FitChef

Heb je liever een vegan tuinbonensoep? Neem dan plantaardige room en vervang de garnalen door fijngehakte noten.