Nieuw!
Pompoen-bloemkool soep met hamblokjes
Pompoen-bloemkool soep met hamblokjes
407kcal Per persoon
18g Eiwitten
20g Kh
28g Vetten
10g Vezels
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teen knoflook (5 g)
- 50 gram wortel
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- 200 gram pompoenstukjes
- 200 gram bloemkoolroosjes
- 1 theelepel tijm, gedroogd (2 g)
- 1 blokje groentebouillon
- 20 gram pompoenpitten
- 40 gram hamblokjes
Zo maak je dit recept
- Snipper de ui en snijd het teentje knoflook fijn. Schil de wortel en snijd in dunne plakjes.
- Verwarm de helft van de olie in een soeppan. Fruit hierin de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de wortel, pompoenblokjes en bloemkool toe aan de pan en bak dit een minuutje mee.
- Voeg vervolgens 375 ml water toe samen met de tijm en het bouillonblokje.
- Breng aan de kook en laat dan op middelhoog vuur 15 minuten pruttelen. Pureer de soep glad met een staafmixer.
- Rooster de pompoenpitten kort in een doge koekenpan. Leg dit even opzij op een schoteltje.
- Verwarm de andere helft van de olie in de koekenpan. Bak hierin de hamblokjes krokant en goudbruin in 3 à 4 minuten.
- Schenk de soep in een grote kom, serveer met de hamblokjes erop en strooi hier de pompoenpitten overheen.
Benodigdheden:
- Staafmixer
Tip van FitChef
Garneer deze pompoen-bloemkool soep met verse Italiaanse kruiden als oregano en/of tijm.