Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Pompoen-bloemkool soep met hamblokjes

  • 20 minuten
  • 1 persoon
Pompoen-bloemkool soep met hamblokjes
407kcal Per persoon
Eiwitten
18g Eiwitten
Kh
20g Kh
Vetten
28g Vetten
Vezels
10g Vezels

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teen knoflook (5 g)
  • 50 gram wortel
  • 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
  • 200 gram pompoenstukjes
  • 200 gram bloemkoolroosjes
  • 1 theelepel tijm, gedroogd (2 g)
  • 1 blokje groentebouillon
  • 20 gram pompoenpitten
  • 40 gram hamblokjes
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Snipper de ui en snijd het teentje knoflook fijn. Schil de wortel en snijd in dunne plakjes.
  2. Verwarm de helft van de olie in een soeppan. Fruit hierin de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de wortel, pompoenblokjes en bloemkool toe aan de pan en bak dit een minuutje mee.
  3. Voeg vervolgens 375 ml water toe samen met de tijm en het bouillonblokje.
  4. Breng aan de kook en laat dan op middelhoog vuur 15 minuten pruttelen. Pureer de soep glad met een staafmixer.
  5. Rooster de pompoenpitten kort in een doge koekenpan. Leg dit even opzij op een schoteltje.
  6. Verwarm de andere helft van de olie in de koekenpan. Bak hierin de hamblokjes krokant en goudbruin in 3 à 4 minuten.
  7. Schenk de soep in een grote kom, serveer met de hamblokjes erop en strooi hier de pompoenpitten overheen.

Benodigdheden:

  • Staafmixer

Tip van FitChef

Garneer deze pompoen-bloemkool soep met verse Italiaanse kruiden als oregano en/of tijm.