Nieuw!
Wortel & paksoi roerbak met tonijnsteak
Wortel & paksoi roerbak met tonijnsteak
331kcal Per persoon
32g Eiwitten
15g Kh
16g Vetten
8g Vezels
Ingrediënten
- 1 tonijnsteak (diepvries) (à ca. 125 g)
- 200 gram wortel
- 1 krop Shanghai paksoi
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 cm gember (7 g)
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- 1 eetlepel sojasaus (10 ml)
Zo maak je dit recept
- Haal de tonijnsteak uit de vriezer en laat op een bord ontdooien.
- Was de wortel en snijd in dunne reepjes van zo’n 5 centimeter. Snijd de onderkant van de paksoi, was de bladeren en snijd in de breedte in dunne reepjes. Snijd de knoflook en de gember fijn.
- Verwarm de helft van de olie in een (wok)pan. Voeg de wortel toe en roerbak deze 3 minuten. Voeg dan de knoflook en gember toe en bak dit een minuut mee. Voeg vervolgens de paksoi toe en bak zo’n 4 minuten mee. Voeg in de laatste minuut de sojasaus toe.
- Verwarm ondertussen de andere helft van de olie in een (grill)pan en bak de tonijnsteak naar wens 2 tot 3 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de tonijn in plakjes.
- Schep de wortel- en paksoiroerbak op een bord en verdeel de plakjes tonijn erover.
Tip van FitChef
1. Deze wortel- en paksoiroerbak is ook lekker met wat bosui en sesamzaadjes.
2. Indien je van pittig houdt kun je ook een theelepel sambal mee roerbakken.