Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Wortel & paksoi roerbak met tonijnsteak

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Wortel & paksoi roerbak met tonijnsteak
331kcal Per persoon
Eiwit
32g Eiwit
Koolhydraten
15g Koolhydraten
Vet
16g Vet
Voedingsvezel
8g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 1 tonijnsteak (diepvries) (à ca. 125 g)
  • 200 gram wortel
  • 1 krop Shanghai paksoi
  • 1 teen knoflook
  • 1 cm gember
  • 1,5 eetlepel (olijf)olie
  • 1 eetlepel sojasaus
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Haal de tonijnsteak uit de vriezer en laat op een bord ontdooien.
  2. Was de wortel en snijd in dunne reepjes van zo’n 5 centimeter. Snijd de onderkant van de paksoi, was de bladeren en snijd in de breedte in dunne reepjes. Snijd de knoflook en de gember fijn.
  3. Verwarm de helft van de olie in een (wok)pan. Voeg de wortel toe en roerbak deze 3 minuten. Voeg dan de knoflook en gember toe en bak dit een minuut mee. Voeg vervolgens de paksoi toe en bak zo’n 4 minuten mee. Voeg in de laatste minuut de sojasaus toe.
  4. Verwarm ondertussen de andere helft van de olie in een (grill)pan en bak de tonijnsteak naar wens 2 tot 3 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de tonijn in plakjes.
  5. Schep de wortel- en paksoiroerbak op een bord en verdeel de plakjes tonijn erover.

Tip van FitChef

1. Deze wortel- en paksoiroerbak is ook lekker met wat bosui en sesamzaadjes.
2. Indien je van pittig houdt kun je ook een theelepel sambal mee roerbakken.