Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Courgettespaghetti met pesto, zalm & geroosterde tomaatjes

  • 25 minuten
  • 1 persoon
Courgettespaghetti met pesto, zalm & geroosterde tomaatjes
636kcal Per persoon
Eiwit
38g Eiwit
Koolhydraten
22g Koolhydraten
Vet
44g Vet
Voedingsvezel
8g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 1 zalmfilet (diepvries) (à ca. 125 g)
  • 8 cherry tomaten
  • 1,5 eetlepel (olijf)olie
  • 1 courgette
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel groene pesto
  • 1 eetlepel zuivelspread
  • 15 gram Parmezaanse kaas
Voeg toe aan boodschappenlijst

Met deze courgettespaghetti met pesto, zalm en geroosterde tomaatjes heb je een heerlijke variant op de klassieke pasta-pesto! Door het gebruik van de courgettespaghetti heeft deze versie een stuk minder koolhydraten. Da's gezond genieten!

Zo maak je dit recept

  1. Laat de zalm ontdooien in een vergiet.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de tomaatjes in een ovenschaal en besprenkel met ½ eetlepel olie. Bestrooi met wat peper en zout. Rooster de tomaatjes 15 minuten in de oven.
  3. Bestrijk de zalm met de ½ eetlepel olie en bestrooi met peper en zout. Verwarm de grillpan en bak de zalm in 8 minuten aan beide kanten goudbruin. Het midden van de zalm mag rosé blijven.
  4. Was intussen de courgette en maak er met behulp van de spiraalsnijder spaghettislierten van. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  5. Verhit de rest van de olie in een hapjespan. Bak de rode ui en knoflook 2 minuten glazig. Voeg daarna de courgettespaghetti, de pesto en de zuivelspread toe en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout. Laat 3 minuten staan op laag vuur.
  6. Serveer de courgettespaghetti in een diep bord. Leg vervolgens de gegrilde zalm en geroosterde tomaatjes op de spaghetti. Top het gerecht af met de Parmezaanse kaas en breng het geheel op smaak met peper en zout.

Benodigdheden

  • Ovenschaal 20 x 20 cm
  • Spiraalsnijder

Tip van FitChef

1. Geen spiraalsnijder in huis? Rasp de courgette op een grove rasp, dat is net zo lekker.
2. Besprenkel het gerecht met citroensap.
3. Lekker met wat verse basilicum.