Nieuw!
Courgettespaghetti met pesto, zalm & geroosterde tomaatjes
Courgettespaghetti met pesto, zalm & geroosterde tomaatjes
610kcal Per persoon
38g Eiwitten
22g Kh
41g Vetten
8g Vezels
Ingrediënten
- 1 zalmfilet (diepvries) (à ca. 125 g)
- 8 cherry tomaten
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- 1 courgette
- 1 rode ui
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 eetlepel groene pesto (15 g)
- 1 eetlepel zuivelspread (20 g)
- 15 gram geraspte kaas, 30+
Met deze courgettespaghetti met pesto, zalm en geroosterde tomaatjes heb je een heerlijke variant op de klassieke pasta pesto! Door het gebruik van de courgettespaghetti heeft deze versie een stuk minder koolhydraten. Da's gezond genieten!
Zo maak je dit recept
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Laat de zalm ontdooien in een vergiet.
- Doe de tomaatjes in een ovenschaal en besprenkel met een derde van de olie en met wat peper en zout. Rooster de tomaatjes 15 minuten in de oven.
- Bestrijk de zalm met een derde van de olie en bestrooi met peper en zout. Verwarm de grillpan en bak de zalm in 8 minuten aan beide kanten goudbruin. Het midden van de zalm mag rosé blijven.
- Was intussen de courgette en maak er met behulp van de spiraalsnijder spaghettislierten van. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
- Verhit de rest van de olie in een hapjespan. Bak de rode ui en knoflook 2 minuten. Voeg daarna de courgettespaghetti, de pesto en de zuivelspread toe en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout. Laat 3 minuten staan op laag vuur.
- Serveer de courgettespaghetti in een diep bord. Leg vervolgens de gegrilde zalm en geroosterde tomaatjes op de spaghetti. Bestrooi de courgettespaghetti met de geraspte kaas en breng het geheel op smaak met peper en zout.
Benodigdheden:
- Ovenschaal 20 x 20 cm
- Spiraalsnijder
Tip van FitChef
1. Geen spiraalsnijder in huis? Rasp de courgette op een grove rasp, dat is net zo lekker.
2. Besprenkel het gerecht met citroensap en vervang de geraspte kaas door Parmezaanse kaas.
3. Lekker met wat verse basilicum.