Wrap pizza met feta & achterham
Wrap pizza met feta & achterham
444kcal Per persoon
26g Eiwitten
37g Kh
22g Vetten
7g Vezels
Ingrediënten
- 40 gram witte kaas (feta)
- 12 cherry tomaten
- 3 plakken achterham
- ½ ui
- 4 zwarte olijven
- ½ eetlepel (olijf)olie (5 ml)
- 1 theelepel tijm, gedroogd (2 g)
- 1 theelepel oregano, gedroogd (2 g)
- 1 eetlepel tomatenpuree (20 g)
- 1 tortilla wrap, meergranen
- 1 handje rucola (30 g)
Zo maak je dit recept
- Verwarm de oven voor op 220 °C.
- Verkruimel de feta in een bakje. Snijd de tomaten doormidden. Snijd de achterham in repen, de ui in dunne halve ringen en de olijven in plakjes.
- Verwarm de olie in een pan. Voeg de helft van de tomaten toe samen met wat peper en zout en de helft van de tijm en oregano. Bak de tomaten 3 minuten. Voeg de tomatenpuree toe samen met 4 el water en laag op laag vuur pruttelen tot de tomaten zacht zijn. Prak met een vork tot een sausje.
- Bestrijk de wrap met het tomatensausje. Beleg vervolgens met de rest van de tomaten, de achterham, feta, ui en olijven. Bestrooi met versgemalen zwarte peper en de andere helft van de tijm en oregano.
- Bak de wrappizza in 8 minuten goudbruin en gaar.
- Serveer de wrappizza met de rucola.
Tip van FitChef
Lekker met verse basilicum.