Nieuw!
Quesadilla met pompoen, paprika, maïs & jalapeño
Quesadilla met pompoen, paprika, maïs & jalapeño
535kcal Per persoon
20g Eiwitten
64g Kh
22g Vetten
8g Vezels
Ingrediënten
- 1 rode puntpaprika
- 1 ui
- 1 teen knoflook (5 g)
- ½ jalapeño peper
- 50 gram maïs
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 100 gram pompoenstukjes
- ½ theelepel paprikapoeder (1 g)
- 2 tortilla wraps, meergranen
- 30 gram geraspte kaas, 30+
Zo maak je dit recept
- Halveer de puntpaprika in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd de puntpaprika in de breedte in dunne reepjes. Snipper de ui en snijd het teentje knoflook fijn. Snijd de jalapeño in blokjes. Spoel de maïs in een vergiet af met koud water.
- Verwarm de olie in een pan en fruit hierin de ui, knoflook en jalapeñopeper 2 minuten. Voeg de puntpaprika en pompoenblokjes toe samen met het paprikapoeder en bak dit zo’n 8 minuten tot de paprika en pompoen zacht zijn. Roer de maïs er doorheen en verwarm kort mee. Breng op smaak met peper en zout.
- Leg een wrap in een droge koekenpan. Bestrooi met de helft van de kaas. Verdeel het mengsel van pompoen en paprika over de wrap en strooi de andere helft van de kaas er overheen. Leg de andere wrap er overheen. Druk goed aan. Bak de quesadilla 4 minuten in de pan en keer halverwege de tijd voorzichtig om met een spatel.
- Snijd de quesadilla in vieren. Serveer op een bordje.
Tip van FitChef
Deze quesadilla is lekker met een groene salade.