Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Zoete aardappel & linzen maaltijdsalade

  • 25 minuten
  • 1 persoon
Zoete aardappel & linzen maaltijdsalade
473kcal Per persoon
Eiwitten
14g Eiwitten
Kh
60g Kh
Vetten
19g Vetten
Vezels
14g Vezels

Ingrediënten

  • 150 gram zoete aardappel
  • 100 gram wortel
  • 1 rode ui
  • 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
  • 100 gram linzen, uit blik
  • 25 gram witte kaas (feta)
  • 1 handje rucola (30 g)
  • 1 eetlepel balsamicoazijn (15 ml)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Deze kleurrijke zoete aardappel en linzen maaltijdsalade is een absolute topper! Kijk nou, hoe mooi dit gerecht eruitziet! Deze salade is niet alleen superlekker, maar zeker ook supergezond. En wat handig is, is dat de oven het meeste werk doet. Een perfect gerecht is dit!

Zo maak je dit recept

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Spoel de zoete aardappel en wortel met koud water. Snijd de zoete aardappel in blokjes van ongeveer 2 centimeter. Snijd de wortel in plakjes en de ui in partjes. Verdeel de aardappel met wortel en ui over de bakplaat.
  3. Druppel de helft van de olie over de groenten en hussel door elkaar, zodat alles goed bedekt is. Breng op smaak met peper en zout. Schuif de bakplaat 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Haal de bakplaat uit de oven en laat even afkoelen.
  5. Spoel ondertussen de linzen en verkruimel de fetakaas.
  6. Doe de rucola in een kom en verdeel de warme groenten, linzen en de feta erover. Druppel de rest van de olie en de balsamicoazijn over de salade en hussel alles even door elkaar.

Benodigdheden:

  • Bakplaat met bakpapier

Tip van FitChef

1. Deze zoete aardappel en linzen maaltijdsalade is lekker met kruiden als komijn, kurkuma of verse koriander.
2. Vervang de verkruimelde feta ook eens door cottage cheese of een schep dikke yoghurt.