Nieuw!
Mexicaanse salade met koolvis
Mexicaanse salade met koolvis
482kcal Per persoon
30g Eiwitten
25g Kh
29g Vetten
19g Vezels
Ingrediënten
- 1 koolvisfilet (diepvries) (à ca. 100 g)
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- ½ theelepel paprikapoeder (1 g)
- 1 snufje komijnpoeder (1 g)
- 1 snufje chilipoeder (1 g)
- ¼ komkommer
- 8 cherry tomaten
- 1 rode ui
- ½ avocado
- 100 gram zwarte bonen
- 1 handje gemengde sla (30 g)
- 1 eetlepel Griekse yoghurt (10% vet) (15 ml)
Zo maak je dit recept
- Verwarm de oven voor op 225 °C. Laat de vis kort ontdooien.
- Leg de vis in een (kleine) ovenschaal en besprenkel met de olie en kruiden. Bak de vis 20 minuten in de voorverwarmde oven.
- Maak ondertussen de salade. Snipper de ui. Snijd de komkommer in blokjes en de tomaatjes in vieren. Meng dit in een klein schaaltje door elkaar.
- Snijd het avocadovruchtvlees in plakken. Spoel de zwarte bonen onder de kraan en laat uitlekken.
- Verdeel de gemengde sla met de groenten, avocado en zwarte bonen in een kom. Haal de vis uit de oven en leg deze op de salade. Maak het geheel af met de yoghurt. Breng op smaak met peper en zout.
Tip van FitChef
Lekker met wat limoensap of chiliflakes voor extra pit.