Aardappel & avocadopuree met gegrilde kip
Aardappel & avocadopuree met gegrilde kip
643kcal Per persoon
43g Eiwitten
45g Kh
32g Vetten
13g Vezels
Ingrediënten
- 200 gram aardappelen, iets kruimig
- ½ avocado
- 150 gram kipfilet
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- 1 theelepel paprikapoeder (2 g)
- 8 cherry tomaten
- 1 handje veldsla (30 g)
Zo maak je dit recept
- Schil de aardappelen en snijd in stukjes. Kook de aardappelen in 18 minuten gaar.
- Snijd het avocadovruchtvlees in plakjes. Snijd de tomaten doormidden.
- Bestrijk de kipfilet met de helft van de olie, de helft van het paprikapoeder en peper en zout naar smaak. Verwarm de grillpan en bak de kipfilet in 15 minuten helemaal gaar. Snijd de kipfilet in dunne, schuine plakken.
- Maak een tomatensalade met de tomaatpartjes, sla en de rest van de olie. Breng op smaak met wat peper en zout.
- Giet de aardappelen af en vang een scheutje kookvocht op. Stamp de aardappelen met ⅔ van de avocado tot een grove puree. Voeg eventueel een scheutje kookvocht toe. Breng op smaak met de de rest van de paprikapoeder, peper en zout.
- Serveer de puree met de tomatensalade, overgebleven avocado en de gegrilde kipfilet.
Tip van FitChef
Garneer de aardappel- en avocadopuree met wat paprikapoeder of groene kruiden.