Zoete aardappel frittata
Zoete aardappel frittata
502kcal Per persoon
22g Eiwitten
28g Kh
33g Vetten
4g Vezels
Ingrediënten
- 1 teen knoflook (5 g)
- 100 gram zoete aardappel
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- 50 gram spinazie
- 25 gram witte kaas (feta)
- 2 eieren
- 50 ml Griekse yoghurt (10% vet)
- 1 snufje paprikapoeder (1 g)
Zo maak je dit recept
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Pers het teentje knoflook.
- Schil de zoete aardappel en snijd deze in gelijke blokjes van ongeveer 2 centimeter. Kook de zoete aardappel in ongeveer 5 minuten beetgaar.
- Verwarm de helft van de olie in een koekenpan. Voeg de knoflook en spinazie toe en laat slinken. Schep de spinazie in een vergiet en laat goed uitlekken. Druk het vocht er met een lepel uit.
- Vet met de rest van de olie het ovenschaaltje in. Schep de zoete aardappel met spinazie erin en verkruimel de feta erover.
- Klop de eieren in een kommetje los met de yoghurt en breng op smaak met paprikapoeder, peper en zout.
- Giet het eimengsel in het ovenschaaltje en bak het 15 minuten in de voorverwarmde oven.
- Serveer de frittata in het ovenschaaltje.
Benodigdheden:
- Klein ovenschaaltje
Tip van FitChef
Wat verse bieslook is lekker bij deze zoete aardappelfrittata.