Nieuw!
Aardappelsalade met tuinerwten, kalkoen spekreepjes & ei
Aardappelsalade met tuinerwten, kalkoen spekreepjes & ei
607kcal Per persoon
33g Eiwitten
55g Kh
29g Vetten
11g Vezels
Ingrediënten
- 200 gram krieltjes
- 1 ei
- 125 gram tuinerwten (diepvries)
- 5 radijsjes
- 2 augurken
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- 75 gram kalkoen spekreepjes, mager
- 1 eetlepel Griekse yoghurt (10% vet) (15 ml)
- 1 theelepel mayonaise (5 ml)
- ½ theelepel mosterd (5 g)
- 1 handje veldsla (30 g)
Zo maak je dit recept
- Halveer de krieltjes en kook deze in een pan met ruim kokend water in 8-10 minuten beetgaar. Giet af en spoel na met koud water.
- Kook het ei in een pan met water 6-8 minuten. Laat schrikken onder koud water, pel het ei en snijd in partjes.
- Kook de tuinerwten 2-4 minuten in een pan met kokend water en giet erna af.
- Snijd de radijs in plakjes en erna in reepjes en snij de augurk in blokjes.
- Verwarm de olie in een koekenpan en bak de spekreepjes in zo’n 5 minuten gaar en rondom bruin. Laat uitlekken op een keukenpapiertje.
- Maak een dressing van de yoghurt, mayonaise en mosterd door dit in een klein schaaltje door elkaar te roeren.
- Doe de krieltjes, tuinerwten, radijs, augurk en kalkoenreepjes samen in een schaal. Roer de dressing door de salade. Breng de aardappelsalade op smaak met peper en zout.
- Verdeel de veldsla over een bord en verdeel hier de salade overheen. Leg de partjes ei over de salade en bestrooi met nog wat peper en zout naar smaak.
Tip van FitChef
Roer wat fijngehakte, verse bieslook door de aardappelsalade.