Nieuw!
Pittige krieltjes met kip & paksoi
430 kcal  per persoon
32g  Eiwitten
50g  Kh
12g  Vetten
10g  Vezels
Ingrediënten
- 1 ui
 - 1 teen knoflook (5 g)
 - 200 gram krieltjes
 - 100 gram kipfilet
 - 1 eetlepel ketjap manis (10 ml)
 - 1 theelepel sambal (5 g)
 - ½ citroen
 - 2 kropjes Shanghai paksoi
 - 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
 
Zo maak je dit recept
- Snipper de ui en snijd het teentje knoflook fijn. Halveer eventueel de wat grotere krieltjes.
 - Snijd de kipfilet in reepjes. Meng de kipfilet in een schaaltje met de ketkap, sambal en een eetlepel citroensap. Roer door elkaar en laat even marineren.
 - Snijd ondertussen een plakje van de onderkant van de paksoi en maak de bladeren los. Snijd de paksoi in reepjes en houdt het groene gedeelte apart.
 - Verwarm de olie in een pan. Fruit hierin de ui en knoflook 2 minuten. Voeg dan de krieltjes toe en bak deze 5 minuten mee. Voeg vervolgens de kip met marinade toe, roer door de krieltjes en bak dit 4 minuten mee. Bak het witte gedeelte van de paksoi 3 minuten mee en bak het groen vervolgens nog 2 minuten mee. Breng de roerbak op smaak met peper en zout.
 - Serveer de roerbak op een bord.
 
Tip van FitChef
Serveer een komkommersalade bij de pittige krieltjes.



