Nieuw!
Pittige krieltjes met kip & paksoi
Pittige krieltjes met kip & paksoi
430kcal Per persoon
32g Eiwitten
50g Kh
12g Vetten
10g Vezels
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teen knoflook (5 g)
- 200 gram krieltjes
- 100 gram kipfilet
- 1 eetlepel ketjap manis (10 ml)
- 1 theelepel sambal (5 g)
- ½ citroen
- 2 kropjes Shanghai paksoi
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
Zo maak je dit recept
- Snipper de ui en snijd het teentje knoflook fijn. Halveer eventueel de wat grotere krieltjes.
- Snijd de kipfilet in reepjes. Meng de kipfilet in een schaaltje met de ketkap, sambal en een eetlepel citroensap. Roer door elkaar en laat even marineren.
- Snijd ondertussen een plakje van de onderkant van de paksoi en maak de bladeren los. Snijd de paksoi in reepjes en houdt het groene gedeelte apart.
- Verwarm de olie in een pan. Fruit hierin de ui en knoflook 2 minuten. Voeg dan de krieltjes toe en bak deze 5 minuten mee. Voeg vervolgens de kip met marinade toe, roer door de krieltjes en bak dit 4 minuten mee. Bak het witte gedeelte van de paksoi 3 minuten mee en bak het groen vervolgens nog 2 minuten mee. Breng de roerbak op smaak met peper en zout.
- Serveer de roerbak op een bord.
Tip van FitChef
Serveer een komkommersalade bij de pittige krieltjes.