⏰ Tijdelijk 42% korting op jaarabonnement!

10d19u19m37s

Venkel met zoete aardappel & gerookte zalm

Premium

Start met je eerste weekmenu!

  • 20 minuten
  • 1 persoon
592kcal Per persoon
Eiwit
19g Eiwit
Koolhydraten
85g Koolhydraten
Vet
20g Vet
Voedingsvezel
19g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 250 gram zoete aardappel
  • 1 venkelknol
  • 1,5 eetlepel (olijf)olie
  • ½ eetlepel kappertjes
  • 50 gram gerookte zalm
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Kook de blokjes in 8-10 minuten beetgaar. 
  2. Snijd de onder- en bovenkant van de venkel, maar bewaar het venkelgroen. Snijd dunne reepjes van de venkelknol.
  3. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de venkel 3 minuten. Voeg een scheutje water en peper en zout naar smaak toe. Stoof in 5 minuten beetgaar. Voeg de kappertjes toe. 
  4. Verwarm de rest van de olie in een koekenpan en bak de aardappelblokjes in 4 minuten goudbruin. Voeg zout naar smaak toe. 
  5. Serveer de venkel met een plukje venkelgroen en de gebakken aardappelblokjes en zalm ernaast.

Tip van FitChef

Bak wat cayennepeper mee met de zoete aardappel voor extra pit.