Venkel met zoete aardappel & gerookte zalm
Venkel met zoete aardappel & gerookte zalm
592kcal Per persoon
19g Eiwitten
85g Kh
20g Vetten
19g Vezels
Ingrediënten
- 250 gram zoete aardappel
- 1 venkelknol
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- ½ eetlepel kappertjes (5 g)
- 50 gram gerookte zalm
Zo maak je dit recept
- Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Kook de blokjes in 8-10 minuten beetgaar.
- Snijd de onder- en bovenkant van de venkel, maar bewaar het venkelgroen. Snijd dunne reepjes van de venkelknol.
- Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de venkel 3 minuten. Voeg een scheutje water en peper en zout naar smaak toe. Stoof in 5 minuten beetgaar. Voeg de kappertjes toe.
- Verwarm de rest van de olie in een koekenpan en bak de aardappelblokjes in 4 minuten goudbruin. Voeg zout naar smaak toe.
- Serveer de venkel met een plukje venkelgroen en de gebakken aardappelblokjes en zalm ernaast.
Tip van FitChef
Bak wat cayennepeper mee met de zoete aardappel voor extra pit.