Abrikozen & kokosrepen
Abrikozen & kokosrepen
206kcal Per reep
3g Eiwitten
18g Kh
13g Vetten
6g Vezels
Ingrediënten
- ½ citroen
- 200 gram abrikozen, gedroogd
- 100 gram geraspte kokos
- 100 gram pure chocolade, 75% cacao
Zelf gezonde tussendoortjes maken is leuk én makkelijk! Deze abrikozen- en kokosrepen maak je al klaar in een half uurtje. Zo weet je precies wat er inzit en kun je zelf de meest lekkere creaties maken. Ook leuk om met kinderen te doen.
Zo maak je dit recept
- Boen de citroen schoon en rasp de gele schil er dun af. Pers de citroen uit.
- Snijd de abrikozen in stukjes en doe ze over in de keukenmachine. Voeg het citroenrasp en 1 eetlepel citroensap toe en meng alles tot een smeuïge massa. Voeg indien nodig ook de rest van het citroensap toe. Voeg de kokos toe en meng alles tot het een stevige massa wordt.
- Spreid een stuk bakpapier op het werkvlak uit en schep het abrikozenkokosmengsel erop. Vorm het mengsel tot een rechthoek van 10 x 22 cm en 2 cm hoog. Snijd de rechthoek in 8 repen van 2,5 cm breed en 10 cm lang, maar laat ze wel tegen elkaar aan liggen.
- Breek de chocolade in stukjes en laat deze in een kleine steelpan op zacht vuur al roerend smelten. Strijk de gesmolten chocolade over de abrikozenkokosplak uit en laat de chocolade stollen. Keer als de chocolade hard is de plak zodat de abrikozenkant naar boven ligt. Snijd de plak in 8 repen.
- Bewaar de abrikozen- en kokosrepen in een trommel.
Benodigdheden:
- Keukenmachine
- Bakpapier
Tip van FitChef
1. Je kunt de abrikozen vervangen door gewelde pruimen of vijgen. Of gebruik een mengsel van gewelde abrikozen, vijgen en gedroogde appeltjes.
2. Als je geen keukenmachine hebt, kun je de abrikozen met een mes heel fijn hakken.