Pittige brosse quinoa repen
Pittige brosse quinoa repen
138kcal Per reep
2g Eiwitten
13g Kh
8g Vetten
3g Vezels
Ingrediënten
- ½ rode peper
- 50 gram rozijnen
- 200 gram pure chocolade, 75% cacao
- 2 theelepels kaneel (4 g)
- 50 gram quinoa, gepoft
Deze pittige brosse quinoa repen zijn heerlijk en je maakt ze in een handomdraai! Maak er een flinke voorraad van zodat je altijd een lekker en gezond tussendoortje in huis hebt. Bewaar ze dan in een afgesloten trommel of bakje op een koele plek.
Zo maak je dit recept
- Bekleed het schaaltje met bakpapier, zorg voor opstaande randen.
- Verwijder de zaadjes uit de rode peper en hak de rode peper heel fijn. Hak ook de rozijnen wat fijner. Breek de chocolade in stukjes.
- Laat de chocolade in een kleine steelpan op zacht vuur al roerend smelten. Voeg de rode peper, rozijnen en kaneel toe en roer tot alles goed gemengd is. Voeg tot slot de gepofte quinoa toe en schep alles om tot een homogeen mengsel.
- Schep het mengsel dan direct in het schaaltje met bakpapier en strijk het uit tot het schaaltje gelijkmatig gevuld is. Strijk de bovenkant glad en druk alles goed aan. Zet het schaaltje in de koelkast en laat de chocolade weer hard worden.
- Neem daarna het bakpapier met de hard geworden chocolade uit het schaaltje en snijd de chocolade in 10 quinoarepen van 2,5 cm breed. Of breek de chocolade in grove stukken.
Benodigdheden:
- Rechthoekig schaaltje (10 x 25 cm)
- Bakpapier
Tip van FitChef
Vervang in deze quinoarepen de quinoa door gepofte zilvervliesrijst of gepofte tarwekorrels.