Appeltaartje met pindakaas & ricotta
Ingrediënten
- 1 appel
- 1 ½ eetlepel pindakaas (30 g)
- ¼ theelepel sambal (1 g)
- 1 ½ eetlepel ricotta (30 g)
Het maken van dit leuke appeltaartje met pindakaas en ricotta kost je slechts 5 minuten van je tijd. Met een beetje extra aandacht hoeven jouw gezonde tussendoortjes nooit meer saai te zijn. Dit gezellige appeltaartje met pindakaas, ricotta en sambal smaakt verrassend lekker en is ook nog eens heel simpel om te maken. Als je eenmaal de slag te pakken hebt kun je natuurlijk van alles op je appelstukjes smeren. Denk eens aan andere notenpasta's of aan appel met ricotta, kaneel en munt! En zo kun je ook je appel wisselen voor een peer, want ook een peer is superlekker met een smeersel erop of een dipje erbij. Geniet van je snacks!
Zo maak je dit recept
- Haal met een appelboor het klokhuis uit de appel. Snijd de appel in dunne plakjes.
- Meng de pindakaas met de sambal. Strijk op elk plakje appel afwisselend wat pittige pindakaas en ricotta. Leg de plakjes op elkaar en stapel er een appeltaartje van.
Benodigdheden:
- Appelboor
Tip van FitChef
1. Geen appelboor in huis? Snijd de appel in dunne partjes en verdeel het mengsel erover. Of maak een dipje waar je je appelpartjes in kan dippen.
2. Het smeersel van pindakaas en sambal en ricotta smaakt ook heel lekker bij ander fruit. Smeer het ook eens op plakjes banaan of eet het bij een peer.