Chocolade repen met blauwe bessen, pistachenoten & kokosflakes
Chocolade repen met blauwe bessen, pistachenoten & kokosflakes
211kcal Per reep
4g Eiwitten
9g Kh
18g Vetten
5g Vezels
Ingrediënten
- 50 gram pistachenoten, gepeld en ongezouten
- 200 gram pure chocolade, 75% cacao
- 50 gram kokos snippers
- 75 gram blauwe bessen
Voor deze superlekkere chocolade repen met blauwe bessen, pistachenoten en kokosflakes heb je maar 4 ingrediënten nodig! Of ga los met allerlei soorten toppings als je dat wilt. Het is ook erg leuk om zo'n persoonlijke chocoladereep cadeau te geven.
Zo maak je dit recept
- Bekleed de vorm met bakpapier, zorg voor een opstaande rand van 3 cm.
- Halveer de helft van de pistachenoten in de lengte.
- Breek de chocolade boven een pan met een dikke bodem in stukjes en laat de chocolade op zacht vuur al roerend smelten. Roer de gehakte pistachenoten met de helft van de kokossnippers en driekwart van de blauwe bessen door de chocolade. Schenk dit mengsel in de vorm en strijk het over de hele vorm uit.
- Verdeel de hele pistachenoten met de rest van de blauwe bessen en kokossnippers over de chocolade en druk er iets in. Laat de chocolade op een koele plaats stevig worden.
- Neem de hard geworden chocolade met het bakpapier uit de vorm en snijd met een groot scherp mes de chocolade diagonaal in repen van 3 cm breed.
Benodigdheden:
- Vierkante bakvorm of ovenschaal (ca. 20 x 20 cm)
- Bakpapier
Tip van FitChef
1. Door het gebruik van verse blauwe bessen kun je deze chocoladerepen beter niet bij kamertemperatuur bewaren. Bewaar ze liever in een koelkastdoos in de koelkast.
2. De kokossnippers kun je vervangen door verse kokosnootstukjes, die je in dunne plakjes snijdt. Of gebruik geraspte kokos die je in een droge koekenpan al roerend goudbruin roostert.