Aubergine curry met kip & bloemkoolrijst
Aubergine curry met kip & bloemkoolrijst
526kcal Per persoon
42g Eiwitten
22g Kh
30g Vetten
12g Vezels
Ingrediënten
- 1 aubergine
- 125 gram kipfilet
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 cm gember (7 g)
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 1 theelepel kerriepoeder (2 g)
- 200 gram tomatenblokjes
- 50 ml kokosmelk
- 1 eetlepel pindakaas (20 g)
- 100 gram bloemkoolrijst
Zo maak je dit recept
- Snijd de aubergine en kipfilet in blokjes. Snijd de knoflook fijn en rasp de gember.
- Verwarm de olie in een pan. Bak de kip samen met de knoflook, gember en kerriepoeder 4 minuten. Voeg dan de aubergine toe en bak dit 3 minuten mee.
- Voeg de tomatenblokjes, kokosmelk en pindakaas toe aan de pan en laat dit op laag vuur zo’n 5 minuten doorsudderen.
- Kook ondertussen de bloemkoolrijst gaar in 2 minuten.
- Serveer de curry in een diep bord samen met de bloemkoolrijst.
Tip van FitChef
Garneer de aubergine curry met verse koriander en een schijfje limoen.