Aubergine curry met kip & bloemkoolrijst
526 kcal  per persoon
42g  Eiwitten
22g  Kh
30g  Vetten
12g  Vezels
Ingrediënten
- 1 aubergine
 - 125 gram kipfilet
 - 1 teen knoflook (5 g)
 - 1 cm gember (7 g)
 - 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
 - 1 theelepel kerriepoeder (2 g)
 - 200 gram tomatenblokjes
 - 50 ml kokosmelk
 - 1 eetlepel pindakaas (20 g)
 - 100 gram bloemkoolrijst
 
Zo maak je dit recept
- Snijd de aubergine en kipfilet in blokjes. Snijd de knoflook fijn en rasp de gember.
 - Verwarm de olie in een pan. Bak de kip samen met de knoflook, gember en kerriepoeder 4 minuten. Voeg dan de aubergine toe en bak dit 3 minuten mee.
 - Voeg de tomatenblokjes, kokosmelk en pindakaas toe aan de pan en laat dit op laag vuur zo’n 5 minuten doorsudderen.
 - Kook ondertussen de bloemkoolrijst gaar in 2 minuten.
 - Serveer de curry in een diep bord samen met de bloemkoolrijst.
 
Tip van FitChef
Garneer de aubergine curry met verse koriander en een schijfje limoen.



