Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Aubergine curry met kip & bloemkoolrijst

  • 20 minuten
  • 1 persoon
Aubergine curry met kip & bloemkoolrijst
526kcal Per persoon
Eiwitten
42g Eiwitten
Kh
22g Kh
Vetten
30g Vetten
Vezels
12g Vezels

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 125 gram kipfilet
  • 1 teen knoflook (5 g)
  • 1 cm gember (7 g)
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 1 theelepel kerriepoeder (2 g)
  • 200 gram tomatenblokjes
  • 50 ml kokosmelk
  • 1 eetlepel pindakaas (20 g)
  • 100 gram bloemkoolrijst
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Snijd de aubergine en kipfilet in blokjes. Snijd de knoflook fijn en rasp de gember.
  2. Verwarm de olie in een pan. Bak de kip samen met de knoflook, gember en kerriepoeder 4 minuten. Voeg dan de aubergine toe en bak dit 3 minuten mee.
  3. Voeg de tomatenblokjes, kokosmelk en pindakaas toe aan de pan en laat dit op laag vuur zo’n 5 minuten doorsudderen.
  4. Kook ondertussen de bloemkoolrijst gaar in 2 minuten.
  5. Serveer de curry in een diep bord samen met de bloemkoolrijst.

Tip van FitChef

Garneer de aubergine curry met verse koriander en een schijfje limoen.