Mexicaanse bloemkoolrijst
Mexicaanse bloemkoolrijst
363kcal Per persoon
40g Eiwitten
13g Kh
17g Vetten
6g Vezels
Ingrediënten
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- 150 gram kipfilet
- 1 sjalotje
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 tomaat
- ½ jalapeño peper
- 1 theelepel paprikapoeder (2 g)
- ½ theelepel komijnpoeder (1 g)
- 200 gram bloemkoolrijst
Deze Mexicaanse bloemkoolrijst is hartstikke lekker en staat al binnen 20 minuten op tafel! Het is gerecht is koolhydraatarm en zit boordevol groente. De rijst van bloemkool kun je kant-en-klaar kopen, maar het is ook een kleine moeite om het zelf te maken.
Zo maak je dit recept
- Verwarm de helft van de olie in een pan en bak hierin de kipfilet gaar. Snipper intussen het sjalotje en snijd de knoflook fijn.
- Verwarm in een andere pan de rest van de olie. Fruit hierin het sjalotje en de knoflook.
- Snijd ondertussen de tomaat en jalapeño peper in kleine blokjes en voeg deze samen met de kruiden toe bij de sjalot en knoflook. Voeg na 2 minuten de bloemkoolrijst toe. Roer alles goed door elkaar en bak nog 5 minuten.
- Schep de Mexicaanse bloemkoolrijst in een kom en geef de kipfilet erbij.
Tip van FitChef
Deze bloemkoolrijst is lekker met verse koriander en een schijfje limoen.