Nieuw!

Bloemkoolrijst met gehakt & aubergine

Premium

Start met je eerste weekmenu!

  • 15 minuten
  • 1 persoon
483kcal Per persoon
Eiwit
32g Eiwit
Koolhydraten
23g Koolhydraten
Vet
29g Vet
Voedingsvezel
10g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 1 teen knoflook
  • 1 cm gember
  • 1 aubergine
  • 1,5 eetlepel (olijf)olie
  • 125 gram rundergehakt, mager
  • 1 theelepel honing
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 200 gram bloemkoolrijst
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Pers het teentje knoflook en snijd de gember fijn. Snijd de aubergine in blokjes.
  2. Verwarm de helft van de olie in een pan en fruit hierin de knoflook en de gember 1 minuut. Voeg dan het gehakt toe en bak dit 3 minuten mee. Voeg vervolgens de aubergine blokjes toe en bak dit 5 minuten mee. Voeg in de laatste minuut de honing en sojasaus toe en verwarm dit 1 minuut mee. Breng op smaak met een beetje peper.
  3. Verwarm de andere helft van de olie in een koekenpan en bak hierin de bloemkoolrijst beetgaar in 2 minuten.
  4. Serveer de bloemkoolrijst met het gehakt-aubergine mengsel.

Tip van FitChef

1. Serveer deze bloemkoolrijst met gehakt en aubergine ook eens met verse koriander of een in ringetjes gesneden bosui.
2. Ook lekker met zilvervliesrijst in plaats van bloemkoolrijst.