Nieuw!
Bloemkoolrijst met gehakt & aubergine
Bloemkoolrijst met gehakt & aubergine
394kcal Per persoon
27g Eiwitten
22g Kh
22g Vetten
10g Vezels
Ingrediënten
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 cm gember (7 g)
- 1 aubergine
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 100 gram rundergehakt, mager
- 1 theelepel honing (8 g)
- 1 eetlepel sojasaus (10 ml)
- 200 gram bloemkoolrijst
Zo maak je dit recept
- Pers het teentje knoflook en snijd de gember fijn. Snijd de aubergine in blokjes.
- Verwarm de helft van de olie in een pan en fruit hierin de knoflook en de gember 1 minuut. Voeg dan het gehakt toe en bak dit 3 minuten mee. Voeg vervolgens de aubergineblokjes toe en bak dit 5 minuten mee. Voeg in de laatste minuut de honing en sojasaus toe en verwarm dit 1 minuut mee. Breng op smaak met een beetje peper.
- Verwarm de andere helft van de olie in een koekenpan en bak hierin de bloemkoolrijst beetgaar in 2 minuten.
- Serveer de bloemkoolrijst met het gehakt-auberginemengsel.
Tip van FitChef
1. Serveer deze bloemkoolrijst met gehakt en aubergine ook eens met verse koriander of een in ringetjes gesneden bosui.
2. Ook lekker met zilvervliesrijst in plaats van bloemkoolrijst.