Nieuw!
Bloemkoolrijst met gehakt & aubergine
Bloemkoolrijst met gehakt & aubergine
394kcal Per persoon
27g Eiwitten
22g Kh
22g Vetten
10g Vezels
Ingrediënten
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 cm gember (7 g)
- 1 aubergine
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 100 gram rundergehakt, mager
- 1 theelepel honing (8 g)
- 1 eetlepel sojasaus (10 ml)
- 200 gram bloemkoolrijst
Zo maak je dit recept
- Pers het teentje knoflook en snijd de gember fijn. Snijd de aubergine in blokjes.
- Verwarm de helft van de olie in een pan en fruit hierin de knoflook en de gember 1 minuut. Voeg dan het gehakt toe en bak dit 3 minuten mee. Voeg vervolgens de aubergineblokjes toe en bak dit 5 minuten mee. Voeg in de laatste minuut de honing en sojasaus toe en verwarm dit 1 minuut mee. Breng op smaak met een beetje peper.
- Verwarm de andere helft van de olie in een koekenpan en bak hierin de bloemkoolrijst beetgaar in 2 minuten.
- Serveer de bloemkoolrijst met het gehakt-auberginemengsel.
Tip van FitChef
Serveer deze bloemkoolrijst met gehakt en aubergine ook eens met verse koriander of een in ringetjes gesneden bosui.