Nieuw!
Mexicaanse tomatensoep
Mexicaanse tomatensoep
467kcal Per persoon
15g Eiwitten
42g Kh
27g Vetten
16g Vezels
Ingrediënten
- 75 gram kidneybonen
- 50 gram maïs
- 1 ui
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 rode paprika
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 1 eetlepel tomatenpuree (20 g)
- ½ theelepel komijnpoeder (1 g)
- 1 snufje paprikapoeder (1 g)
- 200 gram tomatenblokjes
- 1 blokje groentebouillon
- ½ avocado
Zo maak je dit recept
- Spoel de kidneybonen en maïs in een vergiet af met koud water. Snipper de ui. Pers het teentje knoflook. Snijd de paprika in blokjes.
- Verwarm de olie in een soeppan en fruit de ui 2 minuten. Voeg dan de knoflook, paprikablokjes, tomatenpuree, komijn- en paprikapoeder toe en bak een minuut mee. Voeg vervolgens de tomatenblokjes, het bouillonblokje en 200 ml water toe aan de pan en breng aan de kook. Zet het vuur zachter en laat dit 10 minuten zachtjes doorkoken. Roer na 5 minuten de maïs en kidneybonen door de soep. Breng op smaak met peper.
- Snijd het avocadovruchtvlees in plakjes.
- Verdeel de soep over een kom serveer met de plakjes avocado.
Tip van FitChef
1. Je kunt deze Mexicaanse soep ook gelijk voor 2 porties maken.
2. Ook lekker met brood en/of vers gehakte koriander en wat limoensap.