Aziatische bloemkoolrijstsalade met gerookte kip
Aziatische bloemkoolrijstsalade met gerookte kip
398kcal Per persoon
25g Eiwitten
23g Kh
23g Vetten
8g Vezels
Ingrediënten
- 100 gram mango stukjes (diepvries)
- 100 gram bloemkoolrijst
- 80 gram gerookte kipfilet
- 1 bosuitje
- ½ rode peper
- 20 gram gemengde noten, ongebrand en ongezouten
- 1 limoen
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 1 eetlepel sojasaus (10 ml)
Zo maak je dit recept
- Laat de mangoblokjes ontdooien.
- Kook de bloemkoolrijst gaar in 2 minuten en laat daarna iets afkoelen.
- Snijd de gerookte kipfilet in plakjes en het bosuitje in ringen. Snijd de rode peper fijn en hak de noten grof.
- Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit.
- Maak een dressing van de olie, de sojasaus, de rode peper, 1 theelepel limoensap en 1 theelepel limoenrasp.
- Meng de mango met bosui, gerookte kipfilet en de dressing door de bloemkoolrijst. Strooi de noten over de bloemkoolrijstsalade.
Tip van FitChef
1. Gebruik voor de dressing ook eens sesamolie.
2. Garneer de rijstsalade met verse koriander als je daarvan houdt.