Bloemkoolrijst roerbak met ei
Bloemkoolrijst roerbak met ei
297kcal Per persoon
14g Eiwitten
15g Kh
20g Vetten
8g Vezels
Ingrediënten
- 1 sjalotje
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- 1 snufje kurkuma (1 g)
- 8 cherry tomaten
- 50 gram spinazie
- 200 gram bloemkoolrijst
- 1 ei
Heerlijk is deze bloemkoolrijst roerbak met ei. Wat is rijst van bloemkool (of van broccoli) toch een topuitvinding. Zo kun je op een supermakkelijke manier meer groente eten én je eet koolhydraatarm. Het is ook heel snel zelf te maken, zodat je eigenlijk geen excuses hebt om dit heerlijke gerecht niet te eten!
Zo maak je dit recept
- Snipper het sjalotje en pers de knoflook.
- Verwarm de helft van de olie in een pan en bak het sjalotje glazig. Voeg na 2 minuten de knoflook en kurkuma toe en bak 2 minuten mee.
- Halveer de cherrytomaatjes en voeg deze samen met de spinazie toe aan de pan. Bak 2 minuten mee. Voeg als laatste de bloemkoolrijst toe en bak 4 minuten mee tot deze zachter wordt.
- Verwarm in een andere pan de rest van de olie en bak het ei.
- Serveer de bloemkoolrijstroerbak met het ei.
Tip van FitChef
Deze bloemkoolrijstroerbak is lekker met verse peterselie of koriander.