Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Beschuit met gepocheerd ei & kerrieskyr

  • 15 minuten
  • 2 personen
Beschuit met gepocheerd ei & kerrieskyr
413kcal Per persoon
Eiwit
34g Eiwit
Koolhydraten
19g Koolhydraten
Vet
22g Vet
Voedingsvezel
3g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 2 eetlepels (olijf)olie
  • 3 theelepels kerriepoeder
  • 150 gram skyr, naturel
  • 4 beschuiten, volkoren
  • 1 handje rucola
  • 4 plakken achterham
  • 4 verse eieren
Voeg toe aan boodschappenlijst

Beschuit met gepocheerd ei en kerrieskyr is een vrije en gezonde interpretatie van de beroemde ‘eggs benedict’. Geniet van dit heerlijke en luxe ontbijtje!

Zo maak je dit recept

  1. Verwarm de olie in een steelpan en fruit de kerriepoeder 1-2 minuten tot het lekker gaat ruiken. Laat het mengsel afkoelen en roer dan de skyr en wat zout naar smaak erdoor.
  2. Bestrijk de beschuiten met ⅔ van de kerrieskyr, verdeel de rucola erover en leg de plakjes ham er dubbelgevouwen op. Leg op elk bord 2 beschuiten.
  3. Breng in een hapjespan een laag water met zout van 4-5 cm tegen de kook aan. Breek een ei boven een kopje en laat het ei voorzichtig in het water glijden. Doe hetzelfde met de andere eieren. Verwarm de eieren 3-4 minuten tegen de kook aan tot het eiwit gestold is, maar de dooier nog zacht is.
  4. Neem de gepocheerde eieren met een schuimspaan uit het water, laat even uitlekken en leg ze op de beschuiten. Schep er nog wat kerrieskyr op.

Tip van FitChef

Koop voor het pocheren van eieren echt verse eieren, dus met de tenminste houdbaarheidsdatum zo ver mogelijk in het verschiet. Bij verse eieren is het eiwit nog stevig, waardoor het bij het pocheren mooi rond de dooier blijft zitten. Bij oudere eieren, krijg je snel slierten van eiwit als je de eieren in het water laat glijden. Je kunt de eitjes ook gewoon 4-5 minuten koken, zodat de dooier nog zacht is.