Super gezond eitje met spinazie & cottage cheese
Super gezond eitje met spinazie & cottage cheese
203kcal Per persoon
19g Eiwitten
12g Kh
9g Vetten
6g Vezels
Ingrediënten
- 1 sinaasappel
- 2 eieren
- 300 gram spinazie
- 2 tomaten
- 1 eetlepel oregano, vers
- 100 gram cottage cheese
- 2 theelepels mosterd
Zo maak je dit recept
Dit supergezonde eitje met spinazie en cottage cheese is een vrije en gezonde variant op Egg Benedict. Heerlijk voor een relaxed zondagochtendontbijt.
- Boen de sinaasappel schoon en rasp een halve eetlepel van de oranje schil heel fijn.
- Kook de eieren 6-8 minuten tot het eigeel net begint te stollen.
- Doe de spinazie over in een vergiet en schenk er 1-2 liter kokend water over. Schep de spinazie steeds op, zodat alle blaadjes slinken. Laat de spinazie goed uitlekken.
- Snijd intussen de tomaten in vieren en verwijder de zaadjes. Dep het vruchtvlees droog met keukenpapier en snijd het in dunne reepjes.
- Druk het vocht uit de spinazie en meng de spinazie in een kom met oregano, ¾ van de tomaatreepjes, de helft van de cottage cheese, de helft van de sinaasappelrasp en wat zout en peper naar smaak.
- Meng in een kommetje de rest van de cottage cheese met mosterd, sinaasappelrasp en wat zout en peper.
- Laat de eieren schrikken en pel ze.
- Verdeel de spinazie over de glazen.
- Halveer de eieren en leg de helften ‘opengevouwen’ op de spinazie. Schep hierop de cottage cheese en garneer met de resterende tomaatreepjes.
Benodigdheden:
- 2 wijde glazen
Tip van FitChef
Dit gezonde eitje is lekker met driehoekjes geroosterd volkorenbrood.