Nieuw!
Beschuit met kerrie-eiersalade
Beschuit met kerrie-eiersalade
297kcal Per persoon
17g Eiwitten
18g Kh
18g Vetten
4g Vezels
Ingrediënten
- 2 eieren
- 1 bosuitje
- 1 eetlepel halfvolle yoghurt (15 ml)
- ½ eetlepel mayonaise (10 ml)
- ½ theelepel kerriepoeder (1 g)
- 1 snufje kurkuma (1 g)
- 25 gram wortel julienne
- 2 beschuiten, volkoren
Zo maak je dit recept
- Kook de eieren in een pan met water in 8 minuten hard.
- Snijd ondertussen het bosuitje in ringetjes. Doe dit in een schaaltje samen met de yoghurt, mayonaise, kerriepoeder, kurkuma en de julienne gesneden wortel. Roer door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
- Spoel de eieren af met koud water. Pel, halveer en laat ze een beetje afkoelen. Snijd de eieren in kleine stukjes en voeg toe aan het mengsel in het schaaltje. Roer alles door elkaar.
- Besmeer de beschuitjes met de eiersalade en serveer op een bord.
Tip van FitChef
Voor op je beschuit is het ook lekker om verse peterselie door de kerrie-eiersalade te doen.