Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Fruitsalade met venkel & sinaasappel-skyrdressing

  • 15 minuten
  • 2 personen
Fruitsalade met venkel & sinaasappel-skyrdressing
381kcal Per persoon
Eiwitten
24g Eiwitten
Kh
39g Kh
Vetten
14g Vetten
Vezels
12g Vezels

Ingrediënten

  • 50 gram amandelen
  • 1 sinaasappel
  • 250 gram skyr, naturel
  • 250 gram aardbeien
  • 1 venkelknol
  • 150 gram blauwe bessen
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

De reepjes venkel geven deze fruitsalade iets spannends!

  1. Hak de amandelen grof en rooster ze in en droge koekenpan goudbruin. Laat afkoelen op een bordje.
  2. Boen de sinaasappel schoon onder stromend water en dep droog. Rasp er 1 eetlepel oranje schil dun af. Snijd vervolgens de witte schil er dik af en snijd de partjes tussen de vliesjes uit, vang hierbij het sap dat eruit loopt op. 
  3. Roer de sinaasappelrasp met 2 eetlepels sap door de skyr.
  4. Halveer de aardbeien en snijd de venkel in flinterdunne reepjes. Hak het venkelgroen mooi grof.
  5. Schep in een kom de aardbeien, venkel, blauwe bessen en sinaasappelpartjes door elkaar. Voeg naar smaak nog wat sinaasappelsap toe. Laat de salade 5 minuten staan.
  6. Verdeel de fruitsalade over schaaltjes en schep de skyr erop. Strooi de noten en het venkelgroen erover.

Tip van FitChef

Skyr is een IJslandse yoghurt met 25% meer eiwit dan kwark. Kwark is voordeliger en past ook prima bij dit recept.