Fruitsalade met venkel & sinaasappel-skyrdressing
Fruitsalade met venkel & sinaasappel-skyrdressing
381kcal Per persoon
24g Eiwitten
39g Kh
14g Vetten
12g Vezels
Ingrediënten
- 50 gram amandelen
- 1 sinaasappel
- 250 gram skyr, naturel
- 250 gram aardbeien
- 1 venkelknol
- 150 gram blauwe bessen
Zo maak je dit recept
De reepjes venkel geven deze fruitsalade iets spannends!
- Hak de amandelen grof en rooster ze in en droge koekenpan goudbruin. Laat afkoelen op een bordje.
- Boen de sinaasappel schoon onder stromend water en dep droog. Rasp er 1 eetlepel oranje schil dun af. Snijd vervolgens de witte schil er dik af en snijd de partjes tussen de vliesjes uit, vang hierbij het sap dat eruit loopt op.
- Roer de sinaasappelrasp met 2 eetlepels sap door de skyr.
- Halveer de aardbeien en snijd de venkel in flinterdunne reepjes. Hak het venkelgroen mooi grof.
- Schep in een kom de aardbeien, venkel, blauwe bessen en sinaasappelpartjes door elkaar. Voeg naar smaak nog wat sinaasappelsap toe. Laat de salade 5 minuten staan.
- Verdeel de fruitsalade over schaaltjes en schep de skyr erop. Strooi de noten en het venkelgroen erover.
Tip van FitChef
Skyr is een IJslandse yoghurt met 25% meer eiwit dan kwark. Kwark is voordeliger en past ook prima bij dit recept.