Nieuw!
Bibimbap met bloemkoolrijst
Bibimbap met bloemkoolrijst
461kcal Per persoon
33g Eiwitten
11g Kh
32g Vetten
7g Vezels
Ingrediënten
- 75 gram champignons
- 1 krop Shanghai paksoi
- ½ rode peper
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- 100 gram rundergehakt, mager
- 1 eetlepel sojasaus (10 ml)
- 1 theelepel sambal (5 g)
- 1 ei
- 100 gram bloemkoolrijst
- 50 gram wortel julienne
Bibimbap is een van oorsprong Koreaans gerecht. Het bestaat uit warme rijst met meerdere soorten groenten. Vaak zit er ook (plantaardig) vlees en een gebakken ei bij. Een supergezonde verwenmaaltijd dus. En je kan er naar hartenlust mee variëren en zelf voor je favoriete groentesoorten kiezen.
Zo maak je dit recept
- Maak de champignons schoon en snijd in vieren. Snijd een plakje van de onderkant van de paksoi en maak de bladeren los. Snijd de paksoi in reepjes en houdt het groene gedeelte apart. Snijd de rode peper in kleine stukjes en pers het teentje knoflook.
- Verwarm de helft van de olie in een pannetje en bak hierin de peper en de knoflook 2 minuten. Voeg het gehakt toe samen met de sojasaus en sambal. Roer door en bak dit 4 minuten.
- Verwarm de andere helft van de olie in een pan. Roerbak de champignons samen met het witte gedeelte van de paksoi 4 minuten. Voeg dan het groen van de paksoi toe en bak dit nog 2 minuten mee. Leg de groenten alvast op een bordje. Bak in dezelfde pan op laag vuur een spiegelei in 4 minuten tot het eiwit gestold is.
- Breng ondertussen een pan met water aan de kook. Voeg de bloemkoolrijst toe en kook gaar in 2 minuten.
- Leg het gehakt bij de groenten op het bord samen met de wortel en de bloemkoolrijst.
- Leg het spiegelei er overheen. Breng alles op smaak met wat peper en zout.
Tip van FitChef
Bestrooi de bibimbap met wat (geroosterde) sesamzaadjes.