Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Bloemkoolrijst roerbakschotel met gehakt

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Bloemkoolrijst roerbakschotel met gehakt
427kcal Per persoon
Eiwit
32g Eiwit
Koolhydraten
19g Koolhydraten
Vet
25g Vet
Voedingsvezel
7g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 rode paprika
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 125 gram rundergehakt, mager
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden, gedroogd
  • 1 snufje chilipoeder
  • 200 gram bloemkoolrijst
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Snipper de ui. Pers de knoflook. Snijd de bleekselderij in plakjes. Snijd de paprika in blokjes.
  2. Verwarm de olie in een pan en rul het gehakt in 4 minuten gaar. Voeg de ui, knoflook, paprika en bleekselderij toe en roerbak dit 5 minuten mee. Voeg dan paprikapoeder, Italiaanse kruiden, chilipoeder, 3 eetlepels water en de bloemkoolrijst toe. Bak dit op hoog vuur 3 minuten mee.
  3. Serveer de bloemkoolrijst roerbakschotel met gehakt op een bord. Breng op smaak met peper en zout.

Tip van FitChef

Ook lekker om ringetjes bosui of verse peterselie over de roerbakschotel met bloemkoolrijst te verdelen.