Nieuw!
Bloemkoolrijst roerbakschotel met gehakt
427kcal Per persoon
32g Eiwit
19g Koolhydraten
25g Vet
7g Voedingsvezel
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 1 stengel bleekselderij
- 1 rode paprika
- 1 eetlepel (olijf)olie
- 125 gram rundergehakt, mager
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel Italiaanse kruiden, gedroogd
- 1 snufje chilipoeder
- 200 gram bloemkoolrijst
Zo maak je dit recept
- Snipper de ui. Pers de knoflook. Snijd de bleekselderij in plakjes. Snijd de paprika in blokjes.
- Verwarm de olie in een pan en rul het gehakt in 4 minuten gaar. Voeg de ui, knoflook, paprika en bleekselderij toe en roerbak dit 5 minuten mee. Voeg dan paprikapoeder, Italiaanse kruiden, chilipoeder, 3 eetlepels water en de bloemkoolrijst toe. Bak dit op hoog vuur 3 minuten mee.
- Serveer de bloemkoolrijst roerbakschotel met gehakt op een bord.
Tip van FitChef
Ook lekker om ringetjes bosui of verse peterselie over de roerbakschotel met bloemkoolrijst te verdelen.