Nieuw!
Bloemkoolrijst roerbakschotel met gehakt
Bloemkoolrijst roerbakschotel met gehakt
348kcal Per persoon
24g Eiwitten
14g Kh
22g Vetten
4g Vezels
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 stengel bleekselderij
- 1 rode paprika
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 100 gram rundergehakt, mager
- 1 theelepel paprikapoeder (2 g)
- 1 theelepel Italiaanse kruiden, gedroogd (2 g)
- 1 snufje chilipoeder (1 g)
- 100 gram bloemkoolrijst
Zo maak je dit recept
- Snipper de ui. Pers de knoflook. Snijd de bleekselderij in plakjes. Snijd de paprika in blokjes.
- Verwarm de olie in een pan en rul het gehakt in 4 minuten gaar. Voeg de ui, knoflook, paprika en bleekselderij toe en roerbak dit 5 minuten mee. Voeg dan paprikapoeder, Italiaanse kruiden, chilipoeder, 3 eetlepels water en de bloemkoolrijst toe. Bak dit op hoog vuur 3 minuten mee.
- Serveer de bloemkoolrijst roerbakschotel met gehakt op een bord. Breng op smaak met peper en zout.
Tip van FitChef
Ook lekker om ringetjes bosui of verse peterselie over de roerbakschotel met bloemkoolrijst te verdelen.