Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Bloemkoolrijst met zoete aardappel, champignons & bosui

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Bloemkoolrijst met zoete aardappel, champignons & bosui
423kcal Per persoon
Eiwitten
11g Eiwitten
Kh
69g Kh
Vetten
11g Vetten
Vezels
10g Vezels

Ingrediënten

  • 125 gram zoete aardappel
  • 125 gram champignons
  • 1 bosuitje
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 100 gram bloemkoolrijst
  • 2 theelepels kerriepoeder (4 g)
  • 40 gram rozijnen
  • 75 ml halfvolle yoghurt
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Schil de zoete aardappel en snijd in kleine blokjes. Snijd de champignons doormidden en de grote in vieren. Snijd de bosui in stukjes van 2 cm. 
  2. Verwarm de olie in een hapjespan. Voeg de zoete aardappel en champignons toe samen met de helft van het kerriepoeder en roerbak 8-10 minuten totdat de groenten gaar zijn. Voeg dan de bloemkoolrijst toe samen met de bosui en rozijnen en bak nog 2-3 minuten totdat de rijst gaar en knapperig is.
  3. Maak een sausje van de yoghurt en de rest van de kerriepoeder. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Serveer de bloemkoolrijst met het kerriesausje.

Tip van FitChef

Bestrooi de bloemkoolrijst met verse gehakte peterselie.