Bloemkoolrijst met zoete aardappel, champignons & bosui
Bloemkoolrijst met zoete aardappel, champignons & bosui
423kcal Per persoon
11g Eiwitten
69g Kh
11g Vetten
10g Vezels
Ingrediënten
- 125 gram zoete aardappel
- 125 gram champignons
- 1 bosuitje
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 100 gram bloemkoolrijst
- 2 theelepels kerriepoeder (4 g)
- 40 gram rozijnen
- 75 ml halfvolle yoghurt
Zo maak je dit recept
- Schil de zoete aardappel en snijd in kleine blokjes. Snijd de champignons doormidden en de grote in vieren. Snijd de bosui in stukjes van 2 cm.
- Verwarm de olie in een hapjespan. Voeg de zoete aardappel en champignons toe samen met de helft van het kerriepoeder en roerbak 8-10 minuten totdat de groenten gaar zijn. Voeg dan de bloemkoolrijst toe samen met de bosui en rozijnen en bak nog 2-3 minuten totdat de rijst gaar en knapperig is.
- Maak een sausje van de yoghurt en de rest van de kerriepoeder. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de bloemkoolrijst met het kerriesausje.
Tip van FitChef
Bestrooi de bloemkoolrijst met verse gehakte peterselie.