Bleekselderijsoep met walnoten
Bleekselderijsoep met walnoten
263kcal Per persoon
16g Eiwitten
13g Kh
16g Vetten
2g Vezels
Ingrediënten
- 3 stengels bleekselderij
- 2 bosuitjes
- 1 ½ eetlepel oregano, vers
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 400 ml halfvolle melk
- 20 gram walnoten, ongebrand en ongezouten
- 100 gram cottage cheese
Met deze zomerse bleekselderijsoep krijg je op een lekkere manier extra groente en extra eiwitten binnen. In plaats van bouillon gebruik je voor deze soep melk.
Zo maak je dit recept
- Schil de bleekselderij met een dunschiller en snijd de stengels in de lengte in repen van 5 mm dik. Snijd de reepjes in heel kleine blokjes. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Hak de oregano fijn.
- Verwarm de olie in een pan en fruit de blokjes bleekselderij met de helft van de oregano in 2-3 minuten zachtjes glazig. Schenk de melk erbij en voeg zout en peper naar smaak toe. Roer de uiringetjes erdoor en kook de soep 5-8 minuten zachtjes door.
- Hak intussen de walnoten grof.
- Serveer de bleekselderijsoep in wijde kommen en schep de cottage cheese in het midden. Strooi de walnoten en de rest van de oregano erover.
Tip van FitChef
Dit is een leuke soep om mee te variëren. Vervang de bleekselderij eens door andere groente en maak bijvoorbeeld paprikasoep, wortelsoep of bloemkoolsoep.