Nieuw!
Paprikasoep met eiwraps
Paprikasoep met eiwraps
547kcal Per persoon
18g Eiwitten
7g Kh
49g Vetten
12g Vezels
Ingrediënten
- 1 paprika mix (3 stuks)
- 1 ui
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 1 blokje groentebouillon
- 2 eieren
- 1 avocado
Zo maak je dit recept
- Snijd de paprika's en ui fijn. Pers het teentje knoflook.
- Doe de helft van de olijfolie in een pan en bak de ui glazig. Voeg ook de paprika en knoflook toe en laat deze 4 minuutjes meebakken.
- Voeg vervolgens het bouillonblokje toe en heet water, tot de paprikastukjes net onder water staan. Laat 8 minuten pruttelen.
- Kluts ondertussen de eieren in een schaaltje. Verwarm de rest van de olie in een pan. Laat hierin op zacht vuur het eimengsel ongeveer 2 minuten bakken, draai om en bak nog 2 minuten.
- Prak de avocado met peper en zout naar smaak en verdeel dit over de eiwrap. Rol de eiwrap op tot een mooi rolletje en snijd hier schijfjes van.
- Haal de paprikasoep van het vuur en mix deze met de staafmixer. Serveer de paprikasoep met de eiwraps.
Benodigdheden:
- Staafmixer
Tip van FitChef
De eiwraps van deze paprikasoep zijn ook lekker met gerookte zalm.