Nieuw!

Bloemkoolpizza margharita

Premium

Start met je eerste weekmenu!

  • 50 minuten
  • 2 personen
256kcal Per persoon
Eiwit
27g Eiwit
Koolhydraten
15g Koolhydraten
Vet
10g Vet
Voedingsvezel
9g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 100 gram komijnekaas, 20+ Pan Pan
  • 2 eetlepels oregano, vers
  • 6 cherry tomaten
  • 1 rode puntpaprika
  • 400 gram bloemkoolroosjes
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 150 gram gezeefde tomaten
  • 2 eetlepels basilicum, vers
  • 1 ei
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

Bloemkool blijkt een heel goede basis voor een pizzabodem zonder tarwe of ander graan. En je eet ongemerkt meer groenten. Echt eens proberen!

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. 
  2. Rasp de kaas (zonder korst). Hak de oregano fijn. Halveer de cherry tomaten en snijd de paprika in dunne ringen.
  3. Maal de bloemkoolroosjes in de keukenmachine tot kleine korreltjes, pas op dat het niet te nat wordt. Doe de korreltjes over in een magnetronschaal en verwarm ze afgedekt in de magnetron 3 minuten op 750 Watt. 
  4. Laat de bloemkool uitwasemen in een vergiet en druk al het vocht eruit. Meng de bloemkool in een kom met de helft van de geraspte kaas, het ei en kneed goed door. Schep dit mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat tot een ronde pizzabodem van 1 cm dik. Bak de pizzabodem in de oven in 15 minuten goudbruin.
  5. Roer intussen paprikapoeder, oregano met wat versgemalen peper door de gezeefde tomaten.
  6. Neem de pizza uit de oven en bestrijk met tomatensaus. Verdeel de paprikaringen en de cherrytomaatjes erover en strooi de rest van de geraspte kaas erover. Bak de pizza in de oven in nog 15 minuten knapperig bruin. Strooi uit de oven de verse basilicumblaadjes erover.

Benodigdheden

  • Keukenmachine
  • Bakpapier