Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Kikkererwten met sperziebonen & tomaat

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Kikkererwten met sperziebonen & tomaat
285kcal Per persoon
Eiwitten
12g Eiwitten
Kh
31g Kh
Vetten
13g Vetten
Vezels
19g Vezels

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 tomaten
  • 200 gram sperziebonen (diepvries)
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 2 theelepels ras el hanout (4 g)
  • 100 gram kikkererwten, uit blik
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Snipper de ui. Snijd de tomaten in stukjes.
  2. Kook de sperziebonen in 6-8 minuten beetgaar.
  3. Verwarm de olie in een hapjespan en fruit de ui zachtjes glazig. Strooi de ras el hanout erover en schep de tomaatstukjes erdoor. Bak 2 minuten.
  4. Schep de kikkererwten en sperziebonen erdoor en voeg een scheut water toe. Breng op smaak met zout en versgemalen peper en verwarm de kikkererwten en sperziebonen zachtjes 2-3 minuten.

Tip van FitChef

Het is lekker om verse koriander over deze kikkererwten met sperziebonen en tomaat te doen.