Kikkererwten met sperziebonen & tomaat
Kikkererwten met sperziebonen & tomaat
285kcal Per persoon
12g Eiwitten
31g Kh
13g Vetten
19g Vezels
Ingrediënten
- 1 ui
- 2 tomaten
- 200 gram sperziebonen (diepvries)
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 2 theelepels ras el hanout (4 g)
- 100 gram kikkererwten, uit blik
Zo maak je dit recept
- Snipper de ui. Snijd de tomaten in stukjes.
- Kook de sperziebonen in 6-8 minuten beetgaar.
- Verwarm de olie in een hapjespan en fruit de ui zachtjes glazig. Strooi de ras el hanout erover en schep de tomaatstukjes erdoor. Bak 2 minuten.
- Schep de kikkererwten en sperziebonen erdoor en voeg een scheut water toe. Breng op smaak met zout en versgemalen peper en verwarm de kikkererwten en sperziebonen zachtjes 2-3 minuten.
Tip van FitChef
Het is lekker om verse koriander over deze kikkererwten met sperziebonen en tomaat te doen.