Nieuw!
Quinoasalade met sinaasappel, venkel & geitenkaas
Quinoasalade met sinaasappel, venkel & geitenkaas
832kcal Per persoon
27g Eiwitten
96g Kh
38g Vetten
25g Vezels
Ingrediënten
- 70 gram quinoa
- 125 gram sperziebonen (diepvries)
- 1 venkelknol
- 1 sinaasappel
- 2 schijfjes verse geitenkaas
- 25 gram gemengde noten, ongebrand en ongezouten
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 1 theelepel witte wijnazijn (5 ml)
- 1 theelepel honing (8 g)
Zo maak je dit recept
- Kook de quinoa in een pan water gaar volgens de verpakking.
- Kook ondertussen de sperziebonen in een pan met water beetgaar in 8 minuten.
- Was de venkel. Snijd een plakje van de onderkant en snijd de stelen eraf. Snijd de venkel doormidden. Verwijder de harde kern en snijd in dunne reepjes.
- Schil de sinaasappel en snijd tussen de velletjes door in partjes. Bewaar in een kommetje twee eetlepels sap van de sinaasappel voor de dressing.
- Verkruimel de geitenkaas en hak de noten grof.
- Maak een dressing van het sinaasappelsap, olie, azijn en honing.
- Spoel de quinoa en bonen af met koud water en laat goed uitlekken. Doe dit in een kom met de venkel, sinaasappelpartjes en geitenkaas. Voeg de dressing toe en hussel alles door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de quinoasalade op een bord en verdeel de gehakte noten erover.
Tip van FitChef
Garneer deze quinoasalade met het groene loof van de venkel.