Bloemkoolrijst met aubergine & runderreepjes
Bloemkoolrijst met aubergine & runderreepjes
348kcal Per persoon
31g Eiwitten
20g Kh
16g Vetten
9g Vezels
Ingrediënten
- 1 aubergine
- 1 ui
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 125 gram runderreepjes
- ½ theelepel komijnpoeder (1 g)
- 1 theelepel sambal (5 g)
- 1 eetlepel ketjap manis (10 ml)
- 100 gram bloemkoolrijst
Zo maak je dit recept
- Snijd de aubergine in blokjes, snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
- Verwarm de olie in een pan. Voeg hier de aubergineblokjes, ui en knoflook aan toe en bak dit 4 minuten. Voeg dan de runderreepjes toe samen met de komijnpoeder, sambal en ketjap. Bak dit 3 minuten mee tot de runderreepjes gaar zijn.
- Kook ondertussen de bloemkoolrijst gaar in 2 minuten.
- Serveer de bloemkoolrijst met de aubergine en runderreepjes op een bord. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
Tip van FitChef
Ook lekker om een in stukjes gesneden paprika mee te bakken met de aubergine of wat vers gehakte peterselie of koriander over het gerecht te verdelen.