Nieuw!
Broccolirijst met runderreepjes & paprika
Broccolirijst met runderreepjes & paprika
421kcal Per persoon
39g Eiwitten
15g Kh
23g Vetten
12g Vezels
Ingrediënten
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 cm gember (7 g)
- 1 eetlepel sojasaus (10 ml)
- 1 theelepel sambal (5 g)
- 125 gram runderreepjes
- 1 rode paprika
- 125 gram taugé
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- 200 gram broccolirijst
Zo maak je dit recept
- Pers het teentje knoflook uit en snijd de gember heel fijn. Doe de knoflook en gember samen met de sojasaus, sambal en de runderreepjes in een kom en laat dit alvast even marineren.
- Snijd ondertussen de paprika in reepjes. Spoel de taugé in een vergiet met koud water en laat uitlekken.
- Verhit de helft van de olie in een wok en voeg hier de paprikareepjes aan toe. Bak deze 4 minuten. Voeg dan de gemarineerde runderreepjes toe en bak deze in 3 minuten gaar. Voeg de taugé toe en verwarm nog een minuut mee. Zet dan het vuur uit.
- Verhit ondertussen de andere helft van de olie in een koekenpan. Voeg de broccolirijst toe en bak dit in 2 minuten beetgaar.
- Verdeel de broccolirijst over een bord en serveer de runderreepjes met paprika erover. Breng naar wens op smaak met peper.
Tip van FitChef
Ook lekker met bloemkoolrijst in plaats van broccolirijst.