Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Broccolirijst met runderreepjes & paprika

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Broccolirijst met runderreepjes & paprika
434kcal Per persoon
Eiwit
39g Eiwit
Koolhydraten
17g Koolhydraten
Vet
23g Vet
Voedingsvezel
12g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 1 teen knoflook
  • 1 cm gember
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 theelepel sambal
  • 125 gram runderreepjes
  • 1 rode paprika
  • 125 gram taugé
  • 1,5 eetlepel (olijf)olie
  • 200 gram broccolirijst
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Pers het teentje knoflook uit en snijd de gember heel fijn. Doe de knoflook en gember samen met de sojasaus, sambal en de runderreepjes in een kom en laat dit alvast even marineren.
  2. Snijd ondertussen de paprika in reepjes. Spoel de taugé in een vergiet met koud water en laat uitlekken.
  3. Verhit de helft van de olie in een wok en voeg hier de paprikareepjes aan toe. Bak deze 4 minuten. Voeg dan de gemarineerde runderreepjes toe en bak deze in 3 minuten gaar. Voeg de taugé toe en verwarm nog een minuut mee. Zet dan het vuur uit.
  4. Verhit ondertussen de andere helft van de olie in een koekenpan. Voeg de broccolirijst toe en bak dit in 2 minuten beetgaar.
  5. Verdeel de broccolirijst over een bord en serveer de runderreepjes met paprika erover. Breng naar wens op smaak met peper.

Tip van FitChef

Ook lekker met bloemkoolrijst in plaats van broccolirijst.