Bloemkoolrijst met curry van kikkererwten, pastinaak & wortel
Bloemkoolrijst met curry van kikkererwten, pastinaak & wortel
418kcal Per persoon
13g Eiwitten
42g Kh
22g Vetten
20g Vezels
Ingrediënten
- 1 pastinaak
- 125 gram wortel
- 100 gram kikkererwten, uit blik
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 1 eetlepel rode currypasta (20 g)
- 50 ml kokosmelk
- 100 gram bloemkoolrijst
Deze heerlijke bloemkoolrijst met curry van kikkererwten, pastinaak en wortel maak je al in 20 minuten klaar. Het is een perfect gerecht voor de koude dagen. Wat ook heel lekker is, is om de kikkererwten even te roosteren in de oven. Meng er dan wat chilivlokken of kruiden naar smaak doorheen en doe ze in de oven voor zo'n 25 minuten op 200 °C, totdat ze lekker knapperig zijn. Strooi deze knapperige kikkererwten over je curry.
Zo maak je dit recept
- Schil de pastinaak en snijd in plakjes. Snijd ook de wortel in plakjes. Spoel de kikkererwten in een vergiet af met koud water.
- Verwarm de olie in een pan. Voeg de wortel en pastinaak toe en roerbak dit op laag vuur in 10 minuten beetgaar. Voeg dan de currypasta toe en bak dit kort mee. Voeg vervolgens de kokosmelk samen met 50 ml water toe aan de pan. Roer alles door elkaar en laat doorkoken tot de curry een beetje indikt.
- Kook de bloemkoolrijst gaar in 2 minuten.
- Roer tot slot de kikkererwten door de curry en verwarm nog even door. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de curry met de bloemkoolrijst in een diep bord.
Tip van FitChef
Snijd een bosuitje in ringetjes en verdeel dit over de curry.